PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20236/nelegalna_skladka_pri_presovskom_velodrome_je_odstranena.html

Nelegálna skládka pri prešovskom velodróme je odstránená

Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov, a.s. podarilo odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti prešovského velodrómu. Opäť preto vyzývame občanov, aby nelegálne skládky nahlasovali.

Nelegálna skládka sa nachádzala v blízkosti prešovského velodrómu (parc. č. KN-C 6616/18, 6616/36). Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až 2 tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie o veľkosti 18 980 metrov štvorcových.

Mesto Prešov v tejto súvislosti opäť apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali Mestskú políciu v Prešove na telefónnom čísle 159, prípadne toto konanie oznámili Okresnému úradu Prešov alebo mestu Prešov písomným podaním do podateľne mesta alebo prostredníctvom e-mailovej adresy - podatelna@presov.sk.

V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi v priestupkovom konaní pokuta až do výšky 1500, - € a odstránenie vzniknutej nelegálnej skládky na náklady páchateľa.

 
13.4.2023 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 670 krát