PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20243/vesela_veda_v_primestskom_letnom_tabore.html

Veselá veda v prímestskom letnom tábore

Mesto Prešov v spolupráci s OZ Veselá veda pozýva všetky deti na prímestský letný tábor plný zábavy.

Letné tábory Veselá veda sú určené pre malých bádateľov predškolského veku a 1. stupňa ZŠ, ktorí radi preskúmavajú zákonitosti zo sveta prírodných vied. Pre táborníkov je počas leta pripravená dobrodružná cesta plná nových pokusov a poznatkov.

Táborníci preskúmajú ľudské telo, zistia, ako funguje srdce či prečo máme v tele pečeň. Naučia sa, čo sa dá spoznávať v kuchyni (chute, farby a vône v potravinách). Vypravia sa tiež von za opeľovačmi a budú skúmať, ako žijú a čo pre nás robia. Spoznajú aj neživú prírodu a na konci môžu dostať najväčšiu cenu pre vedcov: "Veselovednú nobelovku". Pri ceste za Nobelovou cenou sa deti dozvedia mnoho zaujímavého o živote a objavoch jej nositeľov. Okrem pokusov, ktoré sa uskutočnia vo vnútri aj v teréne, bude dosť času aj na hry, oddych a užívanie leta a prázdnin.

Termíny a miesta:

10.7. - 14.7.2023 Letný tábor Veselá veda, Miesto: ZŠ Važecká, Prešov
31.7. - 4.8.2023 Letný tábor Veselá veda, Miesto: ABC Centrum, Prešov

Tábor sa uskutoční od pondelka do piatku, od 8:00 do 16:00. Pre deti je zabezpečený teplý obed, desiata a pitný režim. Súčasťou programu je celodenný výlet. Cena tábora 129 euro/týždeň. Je možné hlásiť sa na jednotlivé dni, pre prepočet ceny tábora je nutné kontaktovať usporiadateľa.

Registrácia: https://registrace.veselaveda.sk/tabor/

 
18.4.2023 | Autor: Mesto Prešov | Mesto Prešov | čítané: 828 krát