Štvrtok, 09. máj 2024
Meniny má Roland | zajtra Viktória

S výstavbou FUTBAL TATRAN ARÉNY sa začne už čoskoro

Spoločnosť FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. dnes v Centrálnom registri zmlúv (CRZ) zverejní podpísanú zmluvu na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Harmonogram prác by mal byť otázkou niekoľkých týždňov.

Počas dňa (31. 5. 2023) bude zverejnená oboma stranami, spoločnosťou FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. a zhotoviteľom diela spoločnosťou AVA-stav, s. r. o. , podpísaná zmluva na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Zmluva bude účinná a platná od 1. 6. 2023.

Minulý týždeň zároveň mesto Prešov dostalo súhlasné stanovisko od Protimonopolného úradu Slovenskej republiky (PMÚ SR) týkajúce sa financovania tohto projektu s prehlásením, že sa nejedná o nedovolenú štátnu pomoc. Rovnaké stanovisko bolo doručené Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK), Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ) a Fondu na podporu športu (FNPŠ).

Mesto Prešov aktuálne rokuje o prevzatí staveniska a o termíne začiatku výstavby. V zmysle toho, že zmluva je po zverejnení platná, očakávame od spoločnosti AVA-stav, s. r.o. , že nám v najbližších dňoch a týždňoch predloží harmonogram prác, na ktorý bude nadväzovať aj harmonogram čerpania jednotlivých finančných zdrojov. Po schválení tohto harmonogramu a odovzdaní staveniska sa začne s výstavbou. Cieľom mesta Prešov a spoločnosti AVA-stav, s. r.o. je zároveň dodržať zmluvné podmienky, a teda o 18 mesiacov ukončiť výstavbu futbalového štadióna. Termín realizácie je platný na základe memoranda medzi mestom Prešov a SFZ, ktoré Prešov ustanovuje ako miesto konania Majstrovstiev Európy U21 vo futbale v roku 2025.

V tomto smere bude taktiež dôležité rokovanie správnej rady FNPŠ, v rámci ktorého by malo dôjsť ku schváleniu dotácie v zmysle stanoviska PMÚ SR vo výške približne 4,8 mil. €. V prípade, že FNPŠ schváli túto dotáciu, spoločnosť FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. , ktorá je staviteľom a investorom celého projektu, bude mať zabezpečené finančné krytie na celú stavbu.

- MsÚ Prešov -

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK