Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

S výstavbou FUTBAL TATRAN ARÉNY sa začne už čoskoro

Spoločnosť FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. dnes v Centrálnom registri zmlúv (CRZ) zverejní podpísanú zmluvu na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Harmonogram prác by mal byť otázkou niekoľkých týždňov.

Počas dňa (31. 5. 2023) bude zverejnená oboma stranami, spoločnosťou FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. a zhotoviteľom diela spoločnosťou AVA-stav, s. r. o. , podpísaná zmluva na výstavbu futbalového štadióna v meste Prešov. Zmluva bude účinná a platná od 1. 6. 2023.

Minulý týždeň zároveň mesto Prešov dostalo súhlasné stanovisko od Protimonopolného úradu Slovenskej republiky (PMÚ SR) týkajúce sa financovania tohto projektu s prehlásením, že sa nejedná o nedovolenú štátnu pomoc. Rovnaké stanovisko bolo doručené Prešovskému samosprávnemu kraju (PSK), Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ) a Fondu na podporu športu (FNPŠ).

Mesto Prešov aktuálne rokuje o prevzatí staveniska a o termíne začiatku výstavby. V zmysle toho, že zmluva je po zverejnení platná, očakávame od spoločnosti AVA-stav, s. r.o. , že nám v najbližších dňoch a týždňoch predloží harmonogram prác, na ktorý bude nadväzovať aj harmonogram čerpania jednotlivých finančných zdrojov. Po schválení tohto harmonogramu a odovzdaní staveniska sa začne s výstavbou. Cieľom mesta Prešov a spoločnosti AVA-stav, s. r.o. je zároveň dodržať zmluvné podmienky, a teda o 18 mesiacov ukončiť výstavbu futbalového štadióna. Termín realizácie je platný na základe memoranda medzi mestom Prešov a SFZ, ktoré Prešov ustanovuje ako miesto konania Majstrovstiev Európy U21 vo futbale v roku 2025.

V tomto smere bude taktiež dôležité rokovanie správnej rady FNPŠ, v rámci ktorého by malo dôjsť ku schváleniu dotácie v zmysle stanoviska PMÚ SR vo výške približne 4,8 mil. €. V prípade, že FNPŠ schváli túto dotáciu, spoločnosť FUTBAL TATRAN ARÉNA, s. r. o. , ktorá je staviteľom a investorom celého projektu, bude mať zabezpečené finančné krytie na celú stavbu.

- MsÚ Prešov -

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK