Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovskí žiaci sa rozlúčili so školským rokom

Žiaci prešovských materských a základných škôl si dnes prevzali svoje vysvedčenia. Od zajtra sa im začínajú dvojmesačné letné prázdniny.

So školským rokom 2022/2023 sa v Prešove rozlúčilo viac ako 2500 škôlkarov a viac ako 7500 školákov a školáčok, z ktorých časť navyše navštevuje aj prešovské základné umelecké školy a ABC - Centrum voľného času. Všetkých žiakov čaká zaslúžené prázdninové voľno, kým v septembri opäť zasadnú do školských lavíc.

V končiacom školskom roku 2022/2023 bolo v Prešove otvorených 12 základných škôl, 20 materských škôl, 3 základné umelecké školy (ZUŠ J. Pöschla, ZUŠ M. Moyzesa, ZUŠ Októbrová) a ABC - Centrum voľného času.

Školský rok okrem žiakov ukončujú aj pracovné tímy v školách a školských zariadeniach, ktoré sa na Mestskom úrade v Prešove stretávajú každoročne pri príležitosti pracovnej porady s Oddelením školstva, mládeže a Školského úradu MsÚ.

„My, školáci, sa riadime vlastným kalendárom, keď v strede symbolicky uzatvárame ďalšiu kapitolu – školský rok 2022/2023. Máme za sebou 40 týždňov splnených úloh, množstvo náročných výziev, dni plné snaženia a usilovnej práce, ale aj hmatateľných výsledkov. Ďakujeme vám za vašu trpezlivosť, obetovanie voľného času a tvorivú prácu, ktorou dokazujete, že škola nie je len budova, do ktorej sa chodí učiť, škola je priestor, kde sa formuje vzdelaná, citovo bohatá a na zajtrajšok pripravená mladá osobnosť, “ poďakovala pedagógom Jitka Semivanová, vedúca Oddelenia školstva, mládeže a Školského úradu MsÚ v Prešove.

Pri tejto príležitosti bol odovzdaný aj dekrét riaditeľke MŠ Bajkalská, Renáte Gumanovej o udelení čestného názvu pre Materskú školu profesorky Márie Podhájeckej, Bajkalská 31, Prešov.

Aj napriek začiatku dvojmesačných letných prázdnin sa už teraz začínajú prípravy na začiatok nasledujúceho školského roka. V školskom roku 2023/2024 čaká 354 tried na 7 579 školákov a brány škôlok sa v septembri otvoria pre 2 562 škôlkarov. Tieto počty sú však len orientačné, konečné čísla budú známe až po uskutočnení jesenného zberu údajov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK