Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Horský bicykel ukradnutý z pivnice

Prešovskí policajti vyšetrujú krádež bicykla z pivnice bytového domu na Ul. 17. novembra v Prešove.

Doposiaľ neznámy páchateľ sa cez vchodové dvere bytového domu dostal do vnútra bytovky, kde následne zišiel do suterénu k pivniciam. Na jednej z pivníc vypáčil zámok dverí a zo samotnej pivnice ukradol horský bicykel. Škoda spôsobená krádežou bola vyčíslená na 1 100. - € a poškodením na 150. - €.

 
Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.

Ako predchádzať takýmto krádežiam?

 
- je dôležité, aby už vchodové dvere do bytoviek neboli otvorené,
- obyvatelia bytoviek by dvere nemali otvárať ľuďom ktorých nepoznajú,
- dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté,
- je dobré zvážiť aj aké cenné veci v pivnici odkladáme, zvlášť, ak máme tradičné bytovkové pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len petlicou s visiacim zámkom. Takéto zabezpečenie nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné,
- odporúčame preto myslieť na zvýšenie zabezpečenia aj týchto priestorov, nie len vstupných dverí do vlastného bytu a poradiť sa s odborníkmi o vhodných možnostiach zabezpečenia proti zlodejom do spoločných pivničných priestorov ako aj jednotlivých pivníc majiteľov bytov,
- taktiež za zváženie stojí nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách, ktoré môžu pri vypátraní páchateľov.

Mohlo by Vás zaujímať
Drogová trestná činnosť
Boli zadržané dve osoby, išlo o Prešovčanov vo veku 35 a 51 rokov.
Opitý vodič medzinárodnej kamiónovej dopravy
Vyšetrovateľ obvinil 34 ročného Bielorusa.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK