Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešovskí volejbalisti potvrdili rolu favorita proti nováčikovi z Bystrice

Prešov, 14.10.2023 (Športová hala Prešovskej univerzity v Prešove)

Tromi duelmi uzavreli družstvá v sobotu 4. kolo Niké Extraligy mužov. V nich sa darilo viac hosťujúcim tímom, keď si tri body vybojovali Myjavčania v Trenčíne (0:3) a Svidník v Nitre aj napriek strate jedného setu (1:3). Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov potvrdili v domácej hale úlohu favorita a nováčika z Banskej Bystrice zdolal hladko 3:0 po setoch 25:12, 25:15 a 25:18. 

Od úvodného podania mali Šarišania navrch. V priebehu setov kontrolovali vývoj zápasu a preto okrem základnej zostavy dostali šancu od trénera Digaňu aj hráči z lavičky. Tím okolo trénera Martina Nemca z Banskej Bystrice, ktorý hráva svoje zápasy v Slovenskej Ľupči je zložený z mladých odchovancov stredoslovenského volejbalu. V najvyššej súťaži zatiaľ zbierajú skúsenosti. 

Hráčom zápasu v domácom drese sa stal smečiar Michal Ščerba. Hosťujúci tréner ocenil výkon blokára Francisa Priškina. Návrat na akademickú pôdu absolvoval bystrický blokár Miroslav Baslar, ktorý v Prešove hosťoval ešte v uplynulej striebornej sezóne. 

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Som rád, za víťazstvo. V prvom rade, sme takticky veľa veci neriešili. Potrebujeme zvládnuť niektoré herné činnosti jednotlivcov, ktoré škrípu a potom môžeme riešiť taktiku. Po tejto stránke som spokojný. Po emočnej a mentálnej sme sa myslím tento týždeň posunuli. Je to dobrý základ pre ďalšiu hru.“

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran Banská Bystrica – Slovenská Ľupča: „Gratulujem Prešovu k zaslúženému víťazstvu. Dnes ukázali, že sú jeden z najlepších tímov na Slovensku. My sme si sem prišli nacvičiť naše veci, z tohto týždňa. Prišli sme zápas odohrať odvážne od prvého momentu po posledný. A ukázať čo vo všetkých hráčoch je a som rád, že som mohol dať šancu všetkým hráčom. Určite si odnášajú nové extraligové skúsenosti, ktoré dúfam pretavíme v úspechy v budúcnosti.“

Matúš Suchanič, hráč VK MIRAD UNIPO Prešov: „K dnešnému zápasu sme pristúpili veľmi zodpovedne. "Nepustili sme súpera k ničomu, neprekvapil nás ničím. Hrali sme koncentrovane, výsledok hovorí to isté. Dnes jednoznačné tri body doma. Ako sme si výsledkovo povedali pred zápasom, tak to aj bolo.“

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK