PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/20472/world_combat_games_riyadh2023_-_striebro_pre_slovensko.html

World Combat Games Riyadh2023 - Striebro pre Slovensko!

Viktória Kažiková si domov vezie fantastické druhé miesto.

Saudskoarabský Rijád sa skvelo zhostil organizácie medzinárodného podujatia WORLD COMBAT GAMES 2023, na ktorom svoje športové výkony mohli predviesť športovci 16 bojových športov zo 120 krajín. Nechýbali na ňom ani športovci zo Slovenska, ktorí sa sem kvalifikovali ako víťazi kontinentálnych šampionátov a štyria najlepší z Európy. 

Za kickbox sa do osmičky najlepších prebojovala členka Top tímu SZKB a Kickboxing klubu Panter Prešov, Viktória Kažiková, ktorá sa tu predviedla v skvelej forme. Viktórii žreb v prvom kole disciplíny lowkick do 56kg prisúdil šampiónku z Južnej Ameriky, Brazílčanku De Olivera, ktorú zdolala jednoznačne 3:0. V druhom kole sa stretla s Coret Marie Annaelle z Maurícia, ktorá si svoje semifinále vybojovala v zápase s Kanadskou zápasničkou. V dramatickom dueli, v ktorom sa o víťazstve rozhodovalo doslova v poslednej sekunde, nakoniec víťazstvo uchmatla naša Viktória a prebojovala sa tak do veľkolepého finále. Tam ju už čakala veľká favoritka turnaja Francúzka Julina Nilusmas, ktorá do finále hladko prešla cez reprezentantky Palestíny a Ukrajiny.

Bohužiaľ pre našu reprezentantku, aj finále zvládla Francúzka maximálne dominantne a po tvrdom a agresívnom boji nedala Viktorii žiadnu šancu na úspech. A to aj napriek tomu, že Slovenka sa bránila dlho a pevne, no na víťazstvo to bohužiaľ nestačilo. Napriek prehre vo finále môžeme hovoriť o fantastickom úspechu, keď Viktória svoju tvrdú prípravu pretavila do striebornej medaily, ktorá ju určite namotivuje do ďalších náročných súbojov.

 
30.10.2023 | Autor: Jozef Kolozsy / Reprezentačný tréner SZKB | Šport | čítané: 941 krát