Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Miroslava Potocká triumfálne na Európskom pohári

Kickboxing Klub Panter Prešov nespí na vavrínoch. Počas posledného víkendu 26. -28. januára 2024 sa totiž panterka Mirka Potocká zúčastnila Európskeho pohára v Aténach a do Prešova priniesla fantastický výsledok.

Pri účasti 780 fighterov z 20 krajín boli aj 3 Slováci, ktorí sa dokopy predstavili v piatich rôznych disciplínach. Reprezentantka Prešova Potocká si zasúťažila hneď v dvoch a to v Kick Light-e do 60kg a Light contact-e do 60kg.
V Light contact-e čelila v prvom zápase domácej súperke Eleni Bellou, ktorú zdolala jednoznačne 3:0, rovnako ako druhú súperku, Britku Freyu Holmes. Vo finále narazila opäť na súperku súťažiacu pred domácim publikom, Grékyňu Mariu Koniaviti. Napriek jednému stratenému bodu u rozhodcu Mirka v zápase dominovala a z disciplíny si odnáša triumf.
V Kick Light-e to bol podobný príbeh keďže premožiteľku opäť nenašla. V úvodnom kole zdolala Grékyňu Konstantinu Dede hladko 3:0, v druhom opäť reprezentantku Grécka Aikaterini Maragkopoulou 2:1. Do finále sa spolu s Prešovčankou prebojovala aj Nemka Bilge Sahin, ktorá však nemala šancu a Mirke podľahla jednoznačne 3:0.
Na celom turnaji stratila tak zverenkyňa trénera Jozefa Kolozsyho len jediné 2 body u rozhodcov a žiaden zápas. Prešov sa teda môže tešiť na dve zlaté medaile.
Okrem Mirky Potockej sa v Aténach predstavili aj Slováci Damián Kovacs v Kick Light-e a Light Contact-e do 57kg a Cintia Czegeny, ktorá si odnáša víťazstvo vo Full Contact-e do 56kg.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK