Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár

Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.

V tohtoročnom finále, ktoré sa hralo v Topoľčanoch, zdolali tím ŠKP Bratislava o päť gólov 24:19 (13:5). Prešovčania, ako víťazi pohára, získali aj prémiu 1200 eur a právo štartovať v budúcom ročníku Európskej ligy. V prípade, že sa stanú majstrami, toto právo prechádza na porazeného finalistu, ktorý si za účasť v rozhodujúcom zápase príde na odmenu 700 eur. Zaujímavosťou je, že obaja súperi sa stretnú aj v aprílovom úvodnom kole play-off Niké handball extraligy.

Prvý polčas pohárového finále priniesol iba 18 gólov, pritom iba päť z nich dali súperi. Na oboch stranách totiž dominovali obrany a brankári. ŠKP sa favorita držal v úvodnej štvrťhodine, Tatran ale potom ušiel šiestimi gólmi v rade z 3:3 na 9:3. Do prestávky si vypracoval osemgólový náskok. Hostia sa ale nevzdávali a po zmene strán skresali rozdiel na polovicu (17:13). Bližšie sa už ale nedostali a Tatran, napriek tomu že druhé dejstvo prehral, oslávil v zaujímavom finále zisk cennej trofeje. Najlepším strelcom finále bol Pavel Hernandez s 8 gólmi.

Tatran v marci čakajú ešte dva pohárové zápasy. Tentoraz však vo štvrťfinále Európskeho pohára EHF proti maďarskému Ferencvárosu Budapešť. Najskôr sa, po reprezentačnej prestávke, predstavia zverenci trénera Pavla Jana v prvom stretnutí na palubovke súpera v sobotu 23. marca o 20:00 hod. v Budapešti. Domáca odveta je na programe o týždeň neskôr, v sobotu 30. marca o 18:00 hod. v Tatran handball aréne.

text: I. Kriššák, Tatran Prešov

foto: Slovenský zväz hádzanej

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK