Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu

Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.

Prešovský hokejový klub žien ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov oslavuje zisk majsterského titulu Slovenska. Stalo sa tak vôbec prvýkrát počas takmer 30-ročnej existencie klubu. Posledný zápas o titul vyhrali nad Popradskými líškami s prehľadom 5:1 a hviezdili aj v celkovej sérii 3:0 na zápasy. Pozoruhodným výkonom je aj čistá bilancia v rámci celej sezóny, keď neutŕžili porážku ani jediný raz. Zlatý pohár v ženskej hokejovej lige tak putuje do Prešova prvýkrát. Nezdolným Šarišankam na radnici osobne pogratuloval aj prešovský primátor.

„Je pre mňa cťou, že nás prišli na radnicu navštíviť majsterky Slovenska v ženskom hokeji. Zároveň, ako Prešovčan, pociťujem obrovskú hrdosť, že si tento titul naozaj tvrdo vybojovali práve ženy z metropoly Šariša. Len prednedávnom sme v Prešove opäť oceňovali najúspešnejších športovcov v našej tradičnej ankete Športovec roka. Cena za reprezentáciu mesta vtedy putovala aj Šarišanke, hokejistke, Tatiane Blichovej. Najzásadnejší zápas sezóny ich vtedy iba čakal. Na oceneniach som sa im prihovoril aj so slovami, že nech budú zápoliť kdekoľvek, stále budeme duchom s nimi a držať im palce. Verím, že túto podporu cítili a premenili ju na svoj veľký tromf. Zároveň sme nedávno s mestskými poslancami odhlasovali našu kandidatúru na titul Európskeho mesta športu. Tento úspech našich hokejistiek vnímam ako ďalší dielik do veľkej skladačky dôvodov, prečo je Prešov naozaj ideálnym adeptom na tento prestížny titul, “ povedal primátor mesta Prešov František Oľha.

Za poslednú dekádu si ženský hokejový klub Šarišanka na konto pripísal štyrikrát striebro, trikrát bronz a tentokrát aj prvé zlato. Súčasnú zostavu tímu tvorili okrem Prešovčaniek aj športovkyne z iných miest, legionárky z Ruska, či Nemka so slovenskými koreňmi, Heidi Strompf, ktorá je kapitánkou družstva.

„Šarišanka má presvedčivú históriu. Zlato sme vyhrali prvýkrát a verím, že aj to bude mať vplyv na to, aby bol Prešov vnímaný ako športové mesto. Vždy tu bol obľúbený futbal, hádzaná aj hokej. Obrovskou pomocou je aj investícia do športovej infraštruktúry, za ktorú sme veľmi vďačné. Ak máte kvalitné zázemie, bojuje sa o titul oveľa lepšie. Hokej nás všetky predovšetkým baví a napĺňa, hru sme si na ľade užívali, dievčatá sa veľmi snažili a je to náš spoločný úspech, “ uviedla kapitánka ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov Heidi Strompf.

Finálový zápas, ktorým si Šarišanky vydobili zlato, bol pre nich posledným počinom tejto sezóny. S výnimkou niektorých hráčok, ktoré boli nominované do reprezentácie, čaká prešovské hokejistky zhruba dvojmesačný oddych. Už v máji však bude štartovať letná príprava.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovský cyklomaratón odštartuje svoj jubilejný 10. ročník
31. augusta 2024 sa cyklisti postavia na štart jubilejného 10. ročníka Prešovského cyklomaratónu. Hlavným cieľom organizátorov je aj toto leto motivovať Prešovčanov k podpore zdravia prostredníctvom športovej aktivity.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK