PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/206/okolo_investicie_bmw_v_presove_je_horucejsie.html

Okolo investície BMW v Prešove je horúcejšie

Hrať správnou kartou v úsilí o získanie investície BMW do Prešova to je podľa primátora tohto mesta Juraja Kopčáka rozmýšľať a konať po nemecky.

Reagoval tak 9. októbra pred novinármi o šanciach na úspech a dodal, že Prešov má tak určité výhody, ako aj niektoré handicapy. Zároveň informoval o ďalšom vývoji ponuky pre BMW na investovanie v Prešove a okolí.

Na základe získaných informácií od honorárneho konzula SR v Mníchove Rolanda Kisslinga uskutoční sa 26. októbra t. r. v bavorskej metropole v sídle nemeckej automobilky stretnutie jej predstaviteľov so zástupcami SR. S cieľom dohodnúť prvé podrobnosti odišiel dnes J. Kopčák do Bratislavy na stretnutia s ministrom hospodárstva SR Ľubomírom Harachom a kompetentnými pracovníkmi Úradu vlády SR a agentúry SARIO.

J. Kopčák naznačil, že získanie investície BMW do Prešova nebude také ľahké už aj preto, že podľa informácií od R. Kisslinga usiluje sa o to isté okolo 120 subjektov z celého sveta, napr. len z ČR je vraj 9 konkrétnych ponúk. Prešovská ponuka je jediná zo SR a o jej sprostredkovanie samosprávnym orgánom Prešova sa postaral premiér SR Mikuláš Dzurinda, ktorému šéfa poradného tímu robí práve primátor z Prešova. Zatiaľ jedinou J. Kopčákom zverejnenou podmienkou BMW je vhodný 200 až 250 hektárov veľký pozemok.

Začiatkom septembra t. r. zaslali z Prešova do Nemecka niekoľkokilový balík. Jeho obsahom bol 20-stranový materiál o meste, videokazeta a iná obrazová dokumentácia. J. Kopčák pri tejto príležitosti uviedol, že v konečnom dôsledku nejde o automobilku, či automobilový priemysel, ale o pracovné príležitosti.

 
11.10.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2241 krát