Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Mesto Prešov odporúča občanom aktivovať si elektronickú schránku na doručovanie

Mesto Prešov bude aj v tomto roku doručovať niektoré rozhodnutia prostredníctvom Centrálneho Úradného doručovania (CÚD). Ide o rozhodnutia o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady. Predpokladaný termín vydávania a expedície rozhodnutí je koniec mesiaca apríl a mesiac máj.

Ak si občan do času vydávania rozhodnutí aktivuje svoju elektronickú schránku na doručovanie, uľahčí si tak proces doručenia a mesto Prešov bude od tejto chvíle doručovať rozhodnutia do jeho aktivovanej schránky (podmienkou je vlastniť občiansky preukaz s čipom).

Aktivovaná schránka poskytuje možnosť nastavenia notifikačnej SMS správy alebo e-mailu, ktoré upozornia na novú poštu ihneď po jej doručení. Nie je preto potrebné sa do schránky prihlasovať každý deň a zisťovať či obsahuje nové správy.

Ak občan nemá aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia o miestnych daniach a poplatkoch budú doručované do vlastných rúk. Ak však adresát nie je v čase doručovania zastihnuteľný, je potrebné navštíviť pobočku pošty.

V prípade aktivácie elektronickej schránky na doručovanie nie je potrebné mestu Prešov čokoľvek oznamovať. Pred samotným doručovaním totiž služba CÚD automaticky skontroluje či občan má svoju elektronickú schránku aktivovanú na doručovanie. Ak áno, rozhodnutie bude doručené priamo do elektronickej schránky.

Po zaslaní žiadosti o aktiváciu elektronickej schránky bude schránka aktivovaná na doručovanie bezodplatne a bezodkladne (vzhľadom na personálne a technické možnosti).

Viac k aktivácii schránky na doručovanie nájdete na www.slovensko.sk.

Mohlo by Vás zaujímať
Preventívne protipožiarne kontroly v Prešove
Mesto Prešov informuje občanov, že od 15. júla 2024 do 6. decembra 2024 budú podľa zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi na území mesta Prešov vykonávané preventívne protipožiarne kontroly. Pracovníci vykonávajúci kontrolu sa preukážu osobitným poverením.
Špeciálne umývacie vozidlo na smetné nádoby už aj v Prešove
Technické služby mesta Prešov, a.s. pravidelne obnovujú svoj vozový park, do ktorého pribudla novinka, a to špeciálne vozidlo na umývanie nádob, a to nielen nádob na kuchynský odpad, ale aj nádob na zmesový komunálny odpad. Na Slovensku je len 10 kusov takýchto vozidiel.
Dni dobrej správy v Prešove
Združenie Aglow Slovakia pozýva malých aj veľkých na Dni dobrej správy, ktoré sa uskutočnia v dňoch 23. až 27. júla v Prešove.
#PrešovUnlimited: Oslava umenia a dialógu pre nádej
Delegácia vlády Katalánska v strednej Európe a mesto Prešov vás pozývajú od 17. júla do 11. augusta na jedinečný projekt kultúrnej výmeny: #PrešovUnlimited, ktorý sa uskutoční v Mestskej galérii Caraffka. Cieľom tejto iniciatívy je podporiť vzájomné porozumenie a uznanie prostredníctvom médií a dialógu, čo je metóda vyvinutá európskou umelkyňou Beate Winkler.
Prešov zdobí viac ako 10 000 letničiek a trvaliek
Prešov hrá pestrými farbami vysadených letničiek a trvaliek. Tento rok naše mesto zdobí viac ako 10 000 kusov.
Dočasné zrušenie parkovania bicyklov v predstaničnom priestore
Mesto Prešov informuje majiteľov bicyklov, ktoré sú uložené v predstaničnom priestore, aby ich pre stavebné práce dočasne odparkovali na inom mieste.
Mesto obnovuje pomník Alexandra Duchnoviča
Reštaurácia súsošia a pomníka významného rusínskeho národného buditeľa Alexandra Duchnoviča má za sebou prvú fázu. Počas nej sa reštaurátorské práce sústreďovali na samotné súsošie. Pokračovať sa bude ďalej v opravách podstavca.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK