Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Prešov po prvý raz zažije vlastné autokino. Bude jediné na východnom Slovensku.

(PREŠOV, 27. máj 2024) Počas letných mesiacov do metropoly Šariša zavíta originálne Autokino Prešov s najväčším nafukovacím plátnom na Slovensku. Premietať sa bude na veľkokapacitnom parkovisku na ulici Jána Pavla II. v Prešove, každú stredu od začiatku júna až do konca augusta 2024. Návštevníci sa môžu tešiť najmä na obľúbené slovenské a české filmové novinky.

Parkovisko pred Mestskou športovou halou v Prešove (Tatran Handball Arena) sa raz týždenne počas celého leta premení na unikátne autokino. Premietať sa bude pod holým nebom a populárne filmové tituly si budú môcť návštevníci vychutnať priamo z pohodlia svojho auta. Dokonalý filmový zážitok umocní najväčšie nafukovacie plátno na Slovensku s rozmermi projekčnej plochy 12x7 metrov. 

„Našim návštevníkom chceme ponúknuť netradičný filmový zážitok, ktorý nikde inde nenájdu. Atmosféru autokina pod hviezdnou oblohou totiž nenahradí žiadna streamovacia platforma ani moderné multikino s dokonalým zvukom. Vyskladali sme pestrú filmovú ponuku, z ktorej si vyberie skutočne každý, “ uviedol organizátor Autokina Prešov Peter Vlkovič. 

Tohtoročná letná filmová sezóna v Autokine Prešov sa začne už 5. júna 2024. Prvým filmom, ktorý návštevníci môžu vidieť bude česko – slovenská komédia Jedeme na teambuilding, v hlavných úlohách s Jakubom Prachařom, Vojtěchom Kotekom, Petrou Polnišovou či Alexandrom Bártom. Organizátori však majú pripravené aj ďalšie lákavé filmové tituly, ktoré sa budú premietať od júna až do augusta, každú stredu, vždy od 21:00 hod.

Program Autokina Prešov na mesiac jún 2024:
5.6. – Jedeme na teambuilding (komédia, Česko – Slovensko, 2023)
12.6. – Smršť (mysteriózny thriller, Slovensko – Česko, 2024)
19.6. - Rýchlo a nemožne (akčná komédia, Francúzsko, 2023)
26.6. - Lassie: Nové dobrodružstvo (rodinný, dobrodružný, Nemecko, 2023)

Autokino Prešov bude výnimočné aj tým, že bude jediným na východnom Slovensku. Jeho výhodou je, že premietať sa môže aj počas dažďa. Zvuk si návštevníci naladia priamo vo svojich autorádiách na FM frekvencii 93,3 MHz. 

„Naše autokino je vhodné pre všetky vekové kategórie. Vítané sú rodiny s deťmi, partie priateľov aj zamilované páry. Každý návštevník, ktorý si zakúpi lístok v predpredaji dostane od nás malý darček v podobe balíčka popcornu, “ dodáva organizátor. 

Predpredaj vstupeniek a bližšie informácie nájdete na www.kinocak.sk. Hlavným partnerom podujatia je spoločnosť VaV autoškola a VaV akademy.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK