Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Novinárska cena z Ukrajiny

Počas víkendu sa v ukrajinskom meste Slavske v Ľvovskej oblasti konal 11. ročník festivalu žurnalistiky, na ktorom sa svojou prácou rezentovali aj prešovskí novinári.

Medzinárodná porota, v ktorej Slovensko zastupoval predseda regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove Jozef Jurčišin, hodnotila spolu 347 príspevkov od autorov z 12-tich krajín. Do súťaže sa zapojilo aj šesť slovenských redakcií, medzi nimi bola trojica prešovských vydavateľov – Prešovský denník Korzár súťažil s príspevkami o leteckej tragédii a pohrebe 42-och vojakov v Prešove, vydavateľstvo Anny Nagyovej sa do súťaže zapojilo publikáciou Moje mesto Prešov a so svojim príspevkom sa o cenu Grand Prix uchádzala aj miestna redakcia InfoRusyn. Z Ukrajiny napokon do Prešova hlavná cena v podobe sošky Veritas putovala v kategórii Vydanie roka v regionálnej tlači zásluhou Prešovského denníka Korzár.
(ik)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK