Piatok, 17. máj 2024
Meniny má Gizela | zajtra Viola

Bedmintonový Slovak International 2000

Úvodnými duelmi kvalifikácie mužskej dvojhry odštartuje vo štvrtok o 18. hodine v Mestskej hale v Prešove 7. ročník medzinárodných majstrovstiev Slovenska v bedmintone Slovak International 2000, zaradený do kalendára Európskeho bedmintonového okruhu (EBU Circuit).

Najkvalitnejší turnaj na Slovensku v tomto roku je štvrtým z výberových sedemnástich turnajov EBU Circuit, na ktorom sa získavajú body do svetového rebríčka a zvlášť do seriálu okruhu. Zúčastní sa ho podľa posledných upresnení 75 hráčov a hráčok z jednástich krajín v piatich disciplínach. Zároveň sa už v stredu začal popri turnaji tréningový kurz európskych rozhodcov. V piatok pricestuje do Prešova aj generálna sekretárka Európskej bedmintonovej federácie Gisela Hoffmannová z Nemecka.

Ako nás informoval riaditeľ turnaja Peter Tarcala, všetky náležitosti sú pripravené a turnaj by mal splniť po výkonnostnej i organizačnej stránke vysoké očakávania. "Okrem samotného turnaja sme v priestoroch Mestskej haly pripravili na piatok a sobotu popoludní pre mládež bedmintonový festival. Budú to rôzne súťaže o zaujímavé ceny, ktoré by mali prispieť ku popularizácii bedmintonu."

V Prešove sa schádzajú hráči zvučných mien. Z účastníkov je v svetovom rebríčku dvojhry najvyššie, na 65. mieste, Poliak Przemyslaw Wacha, jeho krajan Niedzwiecki je 69. Zo žien je z účastníčok turnaja najvyššie Česka Koudelková, ktorá je 55. Z našich sú v aktuálnom svetovom rankingu najvyššie Šulko (160.), Mečár (164.) a zo žien Orlovská (226.). Z rebríčka EBU Circuit po troch podujatiach sú na tom najlepšie z prešovských účastníkov Fín Kinnunen (6.), spomínaný Niedzwiecki (10.) a Čech Martinec (25.), Šulkovi a Mečárovi patrí 39. miesto. Zo žien je v okruhu najvyššie Wickströmová (Fínsko - 8.), Prutschová (Rakúsko - 11.) a Wibowová (Švajčiarsko - 13.). Orlovskej patrí 38. miesto. Podľa slov šéfa zväzovej trénersko - metodickej komisie Daniela Orlovského by bolo úspechom našich v súťažiach jednotlivcov umiestnenie medzi ôsmimi, v párových disciplínach môžu pomýšľať aj vyššie.

Vo štvrtok od 18. hodiny sa ako prví zo Slovákov na piatich kurtoch Mestskej haly predstavia piati mladí juniori - Tomčko, Eliáš, Lobotka, Komorník a a Komárek v kvalifikácii mužskej dvojhry, kde sa konkurencii 16 hráčov budú uchádzať o štyri postupové miesta.

Program ďalších dní: piatok: 9.00 hlavná súťaž, sobota: 10.00 štvrťfinále, 16.00 semifinále, nedeľa: 10.00 finále.

Mohlo by Vás zaujímať
3b HbL VÝCHOD: Pred posledným kolom základnej časti a Play OFF, už len zopár otáznikov.
Do Play OFF regionálnej 3b Hokejbalovej ligy VÝCHOD zostáva mužom odohrať posledné, dohrávané ligové kolo a začne sa boj o poháre najcennejšie. A ako si počínali Vaše družstvá, si pozrite v nasledujúcich riadkoch.
Obnovené značenie na cyklotrasách v Prešovskom kraji
V novej sezóne čaká cyklistov 400 km obnoveného značenia a počas roka pribudne ďalších 320 km PREŠOV, 25. apríl 2024 – Na cyklistov v Prešovskom kraji čaká v novej sezóne 400 km obnoveného značenia. Počas roka 2024 prejde obnovou ďalších vyše 300 kilometrov. Obnovu značenia cyklotrás zabezpečila Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska.
Prešovskí volejbalisti definitívne na nepopulárnom 4. mieste
V sobotu pokračovala tretím zápasom séria o bronzové medaily Niké Extraligy mužov medzi volejbalistami VK MIRAD UNIPO Prešov a TJ Spartak Myjava. Napriek veľkej bojovnosti sa domácim hráčom nepodarilo sériu zdramatizovať a po prehre 2:3 (20:25, 25:23, 25:14, 22:25, 12:15) si Kopaničiari z metropoly Šariša odviezli cenné kovy. Vo finále hranom na 4 výhry sa hráčom Bratislavy podarilo vyrovnať sériu o majstrovský titul proti Komárnu na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK