PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/212/nove_spravy_o_investicii_bmw.html

Nové správy o investícii BMW

V utorok 17. 10. 2000 sa stretne primátor mesta Ing. Juraj Kopčák v Bratislave s honorárnym konzulom SR v Mníchove Rolandom Kisslingom, aby spoločne prediskutovali súčasný stav príprav mesta Prešov ohľadom možnosti investície automobilky BMW na území mesta.

To je aj konkrétnym výsledkom rokovaní prvého muža prešovskej radnice začiatkom tohto týždňa s ministrom hospodárstva SR Ľubomírom Harachom, vedúcimi predstaviteľmi vládnej agentúry pre rozvoj zahraničných investícií SARIO, pracovníkmi úradu vlády. Pri tejto príležitosti sa stretol Ing. Juraj Kopčák aj s premiérom Mikulášom Dzurindom, ktorý podporuje vstup tohoto významného zahraničného investora na Slovensko, do šarišského regiónu. "S rokovaniami, ktoré som mal uplynulé dva dni v Bratislave som spokojný" dodal primátor. "Ich konkrétnym výsledkom bude nie len už spomínané utorkové stretnutie s R. Kisslingom, ktorý moje pozvanie prijal, ale aj koordinačná porada na rezorte hospodárstva, ktorú zvolá minister Ľ. Harach. Zúčastnia sa na ňom aj zástupcovia vlády, agentúry SARIO, energetici, plynári, aby sa prediskutovali aj otázky súvisiace s prípadnými investíciami pokiaľ by išlo o infraštruktúru projektu. Mali by sme prijať spoločný koordinovaný postup vlády a mesta Prešov pri získavaní investícií BMW. Som i naďalej optimistom, rovnako ako ním stále je aj honorárny konzul SR v Mníchove R. Kissling, čo mi aj pri osobnom stretnutí opätovne naznačil."

Známa mníchovská automobilka BMW má záujem o vhodný 200 až 250 hektárov veľký pozemok. Na ňom by mala už v blízkej budúcnosti postaviť nový závod, ktorý by mohol zamestnávať okolo dva až tritisíc ľudí.

 
12.10.2000 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2558 krát