Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Okolo Nábrežnej komunikácie sa pohli ľady

Zdá sa, že v niekoľko rokov tiahnucom sa spore medzi mestom Prešov a rodinou Drutarovských, ktorá sa ako jediná nevzdala svojich pozemkov potrebných na výstavbu Nábrežnej komunikácie, sa pohli ľady.

Primátor  M. Benč: "Bol by to krok vpred"

Ako nás informoval primátor mesta Milan Benč, pán Drutarovský požiadal o zámenu pozemkov. „Je to od neho prvý ústretový krok. Doteraz to bolo vždy o peniazoch, teraz sa rysuje iné riešenie situácie. Pozemok popri ceste, kde má rodinný dom a kadiaľ by mali viesť inžinierske siete a chodník, ponúka zameniť mestu za pozemok povedľa zimného štadióna smerom k Toryse. Teda chce ho pridať k svojej parcele, ktorú chce rozšíriť, nie zbaviť sa jej,“ uviedol možné riešenie už vyše päť rokov vlečúceho sa problému M. Benč.

To, či sa takýmto spôsobom podarí spor naozaj vyriešiť, závisí aj od konkrétnej výmery pozemku, ktorý bude rodina Drutarovských požadovať. Mesto už ale pristúpilo k rokovaniam so zástupcami Slovenskej správy ciest ako investorom akcie, ktoré sú naplánované na stredu. „Oni rokujú s pánom Drutarovským o výmere pozemku a šírke pásu. My si tieto veci zase musíme prejsť aj s pánom Troligom, ktorý prevádzkuje zimný štadión. Nemôžeme totiž narušiť veci, ktoré so štadiónom súvisia. Musíme to teda celé posúdiť, ale ak by sme sa dohodli, bol by to krok vpred,“ nateraz uzavrel diskusiu M. Benč.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK