PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2168/zo_158_kandidatov_na_poslancov_ostalo_153.html

Zo 158 kandidátov na poslancov ostalo 153

Podobne neúspešne ako pri kandidátke na primátora mesta Prešov dopadol so svojim petičným hárkom Teodor „Fedor“ Vico aj v boji o jeden z postov v 31-člennom mestskom zastupiteľstve.

Do štyroch stoviek platných podpisov mu v tomto prípade chýbalo päť platných podpisov.Do boja o poslanecké kreslo sa takisto pre nedostatok podpisov (360) nedostal ani ďalší nezávislý kandidát Peter Krajňák ml.. „Najčastejšími chybami na petičných hárkoch boli absolútne nečitateľné mená a priezviská občanov. Často chýbalo uvedenie trvalého pobytu s názvom ulice a číslom domu, uznať sme ale nemohli ani označenie názvu obce skratkou. Vyskytli sa aj prípady, keď podpisy pochádzali nie od obyvateľov mesta, ale okolitých obcí,“ uviedol J. Smetana.

Okrem uvedených dvoch nezaregistrovaných kandidátov napokon do volieb nepôjde ani Stanislav Krištofík (NEKA), ktorý sa svojej kandidatúry vzdal. O stiahnutie svojej nominantky Magdalény Fečovej požiadala bez udania dôvodu strana HZD, ktorá ju pôvodne navrhla. MVK rovnako vyradila z volieb Antona Vyšňovského, nominanta KSS, ktorý nemá trvalý pobyt v meste Prešov. Z pôvodných 158-ich kandidátov na post v mestkom zastupiteľstve ich tak po dnešnom zasadnutí MVK ostalo 153. Vyradení kandidáti na poslancov i primátora sa pritom môžu voči rozhodnutiu MVK do troch dní odvolať na Okresnom súde, ktorý vynesie definitívny ortieľ.
(ik)

 
17.10.2006 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2012 krát