Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Polačko chce postaviť bazén a prebudiť Prešov

Desať oblastí rieši volebný program kandidáta dvojkoalície SDKÚ-DS a KDH na primátora mesta Prešov Jozefa Polačka, ktorý do volebnej kampane vstupuje s heslom „Spolu prebudíme Prešov!“.

Kandidát na primátora mesta Prešov za SDKÚ-DS a KDH Jozef Polačko

Z desiatky oblastí obsiahnutých vo volebnom programe považuje Polačko za najdôležitejšie riešenie dopravnej situácie, ako aj voľnočasových aktivít občanov mesta. „Je potrebné, aby v Prešove bola doprava plynulá, bezpečná a kapacitne zodpovedajúca veľkosti mesta,“ uviedol kandidát na primátora, ktorý východisko vidí nielen vo výstavbe viacerých kruhových objazdoch, dvoch obchvatov mesta, ale trebárs aj v jednosmernom riešení dopravy v centre mesta na Slovenskej a Jarkovej ulici. V rámci aktívneho trávenia voľného času občanmi mesta sa vo volebnom programe rozhodol zaviazať k výstavbe nového 25-metrového bazéna, ktorý by malo doplniť aj sprístupnenie jedného z exitujúcich bazénov širokej verejnosti. „Nemám obavy, že by sa tých zhruba 100 miliónov korún, ktoré by výstavba nového bazéna mohla stáť, nedalo vyfinancovať. Veď iba predaj pozemkov pod Tescom priniesol viac, aj plnenie daní je prebytkové. Vytypované máme už aj tri lokality,“ doplnil J. Polačko, ktorý už bol poslancom Mestského zastupiteľstva, Národnej rady SR a v súčasnosti pôsobí v Zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja. Od roku 1998 až donedávna zastával funkciu prednostu Krajského úradu, v súčasnosti je šéfom správnej rady Vysokej školy medzinárodného podnikania. Okrem kandidáta na primátora mesta Polačka postavila dvojkoalícia SDKÚ-DS a KDH aj 31 kanidátov do volieb poslancov – 20 ich je z KDH a 11 z SDKÚ-DS. „Toto rozdelenie sa ale skončilo zapísaním na volebnú kandidátku. Odvtedy máme 31 spoločných kandidátov,“ uviedol J. Polačko s tým, že takto zložená koalícia už priniesla úspech vo voľbách do Zastupiteľstva PSK a podobne dobrý výsledok by chcela zaznamenať aj v komunálnych voľbách.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK