Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Prešovčania spokojní s pamiatkami, trápi ich nezamestnanosť

Vyše 1900 obyvateľov Prešova sa zapojilo do prieskumu organizovaného Mestským úradom (MsÚ) v Prešove v rámci projektu zameraného na trvaloudržateľný rozvoj v našom meste.

Ľubica Tomášová a Vladimír Ligus

Jeho cieľom bolo získať informácie o spokojnosti, či nespokojnosti občanov v oblasti dopravy, životného prostredia, mestskej výstavby, či ich sociálno-ekonomickej situácie. „Najväčšia nespokojnosť u občanov bola s možnosťou zamestnania sa, teda s obmedzeným počtom pracovných príležitostí a s infraštruktúrou, teda s kvalitou ciest,“ informovala nás vedúca útvaru strategického rozvoja MsÚ Ľubica Tomášová. „Naopak najväčšia spokojnosť je s údržbou historických pamiatok a s tým ako sa renovuje centrum mesta,“ dodal hlavný architekt mesta Prešov Vladimír Ligus. Celý prieskum sa relizoval v rámci rozsiahleho projektu organizovaného Regionálnym enviromentálnym centrom aj v ďalších mestách Slovenska. „Čo sa týka spokojnosti občanov s ich životným prostredím, pohybujeme sa v priemere. Máme pomerne málo čiernych bodov, kde by sme boli horší ako iné mestá, zase nemáme ani také, ktoré by boli výrazne lepšie,“ doplnil V. Ligus. Výsledky prieskumu by mali byť využité pri tvorbe ďalších územnoplánovacích a programovacích dokumentov mesta Prešov.
(ik)

Jedna z manažériek projektu Ľubica Tomášová
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK