Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Prázdninové obmedzenie mestskej dopravy

O 19 percent sa znížil od 1. júla až do konca augusta objem denných výkonov Dopravného podniku mesta Prešov, a. s., Prešov pri uspokojovaní záujemcov o mestskú hromadnú dopravu.

Už tradičné obmedzenie v dvoch letných mesiacoch, dané dovolenkovým a prázdninovým obdobím, sa dotýka až na tri nočné spoje všetkých z 11 trolejbusových a 36 autobusových liniek, trasovaných po meste Prešov, ale aj do 8 okolitých obcí a mesta Veľký Šariš. Nie všetky linky však majú zmenené intervaly aj v špičke, aj v sedle denného prepravného poriadku. Vedúci dopravnej prevádzky spoločnosti Peter Demeter k tomu povedal, že obmedzenie pocítia ako nevýhodu cestujúci najmä v prvých dvoch júlových týždňoch a poslednom augustovom týždni, no iné riešenie, ako to, ktoré zvolili, však neprichádza do úvahy. Cestujúca verejnosť má informácie o obmedzeniach v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, navyše od 1. júla sú na všetkých stojanoch pri zastávkach vylepené nové cestovné poriadky, platné od 1. júla do 31. augusta.

Uvedený počet trolejbusových liniek "robí" až 45 percent všetkých denných výkonov. V období mimo 2-mesačného obmedzenia prevádzky prejdú za deň autobusy a trolejbusy spoločnosti dovedna 16 800 km, 9100 km z toho autobusy. Obmedzenie má čisto ekonomickú príčinu, pretože jeho realizácia počas školského roka by ohrozila kvalitu služieb.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK