Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Tomko chce presvedčiť ako osobnosť

Štíhlejšiu samosprávu, riešenie dopravy v centre, krytý bazén, letnú plaváreň a modernú podobu trhovisku núka vo svojom volebnom programe kandidát na primátora Prešova Ján Tomko.

Ako nestraníka ho nominovala koalícia Ľavicový blok, Úsvit a Strana zelených. Ako podnikateľ v oblasti reštauračných služieb, prenájmu nehnuteľností a starostlivosti o nemecké vojenské hroby sa necíti byť výhradne ľavicovým kandidátom a v komunálnej politike chce presvedčiť voličov predovšetkým ako známa prešovská osobnosť. Na prvom mieste vo funkcii primátora chce urobiť zásadné zmeny v riadení na jednotlivých odboroch. Manažérsky prístup ho vedie k racionálnym opatreniam. Za prioritu, po mnohých súdnych sporoch, ktorým čelí mesto, považuje vypracovanie geografického informačného systému. Ten by mal priniesť prehľad o majetku mesta a tým aj viac peňazí z daní a mestských poplatkov do spoločnej pokladnice.

Tomko, ktorý žije a podniká v starom meste, má záujem vrátiť Prešovu jeho niekdajší kolorit. Vytlačiť z centra čínske obchody a na mieste terajšej tržnice vybudovať modernú krytú tržnicu s kaviarničkami a kapacitne vyhovujúcim parkoviskom. Kandidát na primátora je nepriateľom obchodných reťazcov, ktoré podľa jeho názoru nemajú miesto na sídliskách, ale patria na perifériu mesta. Do centra chce vrátiť kultúru a z mestských peňazí mieni podporovať vystúpenia všetkých domácich kapiel. Občanom sľubuje vybudovanie krytého bazéna Pod Kamennou Baňou. Vo svojom programe má aj vybudovanie univerzitnej knižnice 21. storočia, podporu národnostných menšín a taktiež výstavbu bytov nižšieho štandardu pre neprispôsobivých obyvateľov na mestskom pozemku smerom k Haniske.
(mm)

Kandidát na primátora mesta Prešov Ján Tomko
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK