PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2205/tomko_chce_presvedcit_ako_osobnost.html

Tomko chce presvedčiť ako osobnosť

Štíhlejšiu samosprávu, riešenie dopravy v centre, krytý bazén, letnú plaváreň a modernú podobu trhovisku núka vo svojom volebnom programe kandidát na primátora Prešova Ján Tomko.

Ako nestraníka ho nominovala koalícia Ľavicový blok, Úsvit a Strana zelených. Ako podnikateľ v oblasti reštauračných služieb, prenájmu nehnuteľností a starostlivosti o nemecké vojenské hroby sa necíti byť výhradne ľavicovým kandidátom a v komunálnej politike chce presvedčiť voličov predovšetkým ako známa prešovská osobnosť. Na prvom mieste vo funkcii primátora chce urobiť zásadné zmeny v riadení na jednotlivých odboroch. Manažérsky prístup ho vedie k racionálnym opatreniam. Za prioritu, po mnohých súdnych sporoch, ktorým čelí mesto, považuje vypracovanie geografického informačného systému. Ten by mal priniesť prehľad o majetku mesta a tým aj viac peňazí z daní a mestských poplatkov do spoločnej pokladnice.

Tomko, ktorý žije a podniká v starom meste, má záujem vrátiť Prešovu jeho niekdajší kolorit. Vytlačiť z centra čínske obchody a na mieste terajšej tržnice vybudovať modernú krytú tržnicu s kaviarničkami a kapacitne vyhovujúcim parkoviskom. Kandidát na primátora je nepriateľom obchodných reťazcov, ktoré podľa jeho názoru nemajú miesto na sídliskách, ale patria na perifériu mesta. Do centra chce vrátiť kultúru a z mestských peňazí mieni podporovať vystúpenia všetkých domácich kapiel. Občanom sľubuje vybudovanie krytého bazéna Pod Kamennou Baňou. Vo svojom programe má aj vybudovanie univerzitnej knižnice 21. storočia, podporu národnostných menšín a taktiež výstavbu bytov nižšieho štandardu pre neprispôsobivých obyvateľov na mestskom pozemku smerom k Haniske.
(mm)

 
26.10.2006 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2838 krát