PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2217/polovica_ziadatelov_o_byt_doteraz_nezdokladovala_prijmy.html

Polovica žiadateľov o byt doteraz nezdokladovala príjmy

Zatiaľ vyše 300 zo 640 evidovaných žiadateľov o mestský nájomný byt doteraz nezdokladovalo svoje príjmy za minulý rok. Takýto doklad je pritom základnou podmienkou pre zaradenie žiadateľov do osudia pri žrebovaní týchto bytov.
Vedúca odboru sociálneho, bytového a zdravotníctva MsÚ Prešov Anna Hrustičová

V poradí už tretie verejné žrebovanie nájomných bytov pripravuje Mestský úrad na koniec novembra. Všetci záujemcovia o byt, ak sa chcú v osudí ocitnúť, musia najneskôr do 15. novembra upresniť na sociálnom odbore MsÚ svoje príjmy, zatiaľ tak ale neučinilo vyše 300 žiadateľov. „Pre zaradenie do žrebovania pri bytoch na ulici Majakovského-Sabinovská je kritériom, že príjem celej posudzovanej rodiny musí byť vyšši ako životné minimum plus 2 500 korún, nesmie ale presiahnuť trojnásobok životného minima,“ uviedla vedúca odboru sociálneho, bytového a zdravotníctva Anna Hrustičová s tým, že pri nájomných bytoch na Starej Tehelni od tejto požiadavky upustili. „Tam sa rodine postačuje preukázať príjmom z pracovného pomeru, alebo aktivačného príspevku, dodala A. Hrustičová. Ako ďalej uviedla, ak niekto nastúpil do zamestnania v tomto roku, je potrebné zdokladovať aj takýto príjem.

Na svojich nových nájomcov čaká 46 jedno- a dvojizbových nájomných bytov na Majakovského a Sabinovskej ulici, ktoré budú kolaudované na prelome rokov, ale aj byty, ktoré sa uvoľnia po deložáciách na Starej Tehelni. „V súčasnosti evidujeme 154 žiadateľov, ktorí spĺňajú kritériá na pridelenie bytu, konkrétne na Starej Tehelni ich je 69 a na uliciach Majakovského-Sabinovská ďalších 85,“ spresnila A. Hrustičová. Tí, na ktorých sa usmeje šťastie pri žrebe, budú môcť do 15 dní od vydania súhlasu primátora mesta podpísať trojročnú nájomnú zmluvu, ktorá sa automaticky predlžuje v prípade, ak nájomca riadne platí nájomné. Jeho výšku pritom stanovuje svojim rozhodnutím Mestské zastupiteľstvo na základe zohľadnenia ceny prenajímaného bytu.
(ik)

 
30.10.2006 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 3651 krát