Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Kopčák chce zastaviť úpadok Prešova

S cieľom zastaviť úpadok tretieho najväčšieho mesta Slovenska sa rozhodol na post primátora Prešova kandidovať Juraj Kopčák. Ako uviedol na stretnutí s novinármi, v rámci svojej kampane nechce bojovať proti niekomu, ale za mesto Prešov.

Kandidát na primátora mesta Prešov Juraj Kopčák

Juraj Kopčák je jedným z trojice kandidátov (okrem neho Benč a Benko), ktorý už post primátora mesta zastával. Konkrétne to bolo v dvoch volebných obdobiach od roku 1994 až do roku 2002. O túto pozíciu sa uchádzal aj v doteraz posledných komunálnych voľbách, v nich ale skončil napokon druhý za súčasným primátorom Milanom Benčom. Rozhodnutie kandidovať aj v týchto voľbách sa u Kopčáka zrodilo v priebehu 24 hodín, iba deň pred uzávierkou kandidačných listín. „Pozoroval som, čo sa na scéne deje, aká je ponuka. V nej som ale našiel iba alternatívu pokračovania prepadu mesta, alebo alternatívu ďalšieho experimentu s ľuďmi bez riadiacich skúseností. Chýbala mi ale garancia istoty, že sa mesto bude ďalej rozvíjať. Nehovorím, že som tou najlepšou alternatívou, ale rozhodol som sa svoju alternatívu Prešovčanom ponúknuť,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie bojovať o primátorský post Juraj Kopčák, ktorý v súčasnosti vedie Európske technologické centrum, ktoré založil v roku 2003.

Za súčasné najvážnejšie problémy Prešova pritom Kopčák označil dopravnú situáciu v meste, nedostatok pracovných príležitostí súvisiaci s nedostatkom investorov, ale i nevytváranie možnosti trávenia voľného času. „Na prioritách tohto mesta sa v podstate stotožňujeme všetci protikandidáti,“ skonštatoval J. Kopčák, pričom ale za svoju výhodu považuje, že na rozdiel od svojich súperov už dokázal, že problémy mesta riešiť vie. Kým ale do volieb v rokoch 1994 a 1998 išiel so straníckou podporou KDH, neskôr i SDKÚ-DS, v súčasnosti sa o priazeň voličov uchádza ako nezávislý kandidát. „Napriek tomu svoj hodnotový systém som nezmenil, v tom som čitateľný. Neprestal som byť kresťanom, ani pravicovo orientovaným politikom,“ uviedol s tým, že napriek tomu nevidí problém ani v spolupráci so súčasnou vládou Róberta Fica. „Podobne som na tom bol aj počas svojho prvého volebného obdobia za čias Mečiarovej vlády, s ktorou som dokázal komunikovať podobne ako neskôr s vládou Mikuláša Dzurindu,“ dodal J. Kopčák.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK