Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Primátorských kandidátov definitívne deväť

Okresný súd v Prešove svojím uznesením zo dňa 2. novembra zamietol návrh Teodora (Fedora) Vica o zaregistrovaní jeho kandidačných listín na primátora Prešova a na post poslanca mestského zastupiteľstva.

Týmto svojim verdiktom potvrdil správnosť rozhodnutia mestskej volebnej komisie v Prešove, ktorá nezaregistrovala jeho kandidačné listiny, lebo nemal potrebný počet platných podpisov. O rozhodnutí okresného súdu dnes informoval zapisovateľ mestskej volebnej komisie Jozef Smetana. Známy karikaturista Vico mal na petičných hárkoch pre kandidatúru za primátora 371 platných podpisov a pri kandidatúre na poslanca mu komisia uznala 395 signatárov, ktorých podpisy spĺňali zákonom stanovené kritériá. Podmienkou registrácie bolo 400 podpisov. Rovnaký osud postihol aj Petra Krajňáka, ktorý chcel kandidovať ako nezávislý kandidát na poslanca a obrátil sa na súd. Aj v jeho prípade počet platných podpisov 360 nestačil na to, aby sa v komunálnych voľbách mohol uchádzať o hlasy voličov.
V Prešove tak s definitívnou platnosťou boli pre komunálne voľby 2006 zaregistrovaní deviati kandidáti na post primátora mesta a 153 kandidáti na poslancov do mestského zastupiteľstva.
(mm)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK