Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Farmakol akurát dvakrát vyrovnal

V štrnástej minúte prvoligového hokejového stretnutia Farmakol Prešov - MsHK Žilina hľadisko prešovského zimného štadióna prvý raz zaburácalo.

Obľúbenec tamojších fanúšikov, už takmer štyridsať ročný Igor Liba skoro ako za mladých čias prevzal prihrávku v strednom pásme, "našliapol", rutinérsky následne oklamal dvoch protihráčov a vzápätí už nedal Kožuchovi v žilinskej bráne žiadnu šancu. Elegantný hokejový moment, ktorý znamenal vyrovnanie na 1:1.

"Žilina i podľa môjho názoru, po tom čo som ju videl hrať, je jednoznačne najlepším mužstvom súťaže. Vo všetkých troch formáciách disponuje kvalitnými a hlavne skúsenými hokejistami. I preto dokázali na náš gól odpovedať gólom," hodnotí strelec prvého prešovského gólu v zápase, ktorý v závere z pohľadu domácich gradoval a ozaj držal v divákov v napätí do posledných sekúnd. Prešovčania vyrovnali, tentoraz Sýkorovým presným zásahom, na ktorý mu ideálne prihral Čop. Potom rozkrútili pred Kožuchom poriadny kolotoč, ale finálne akcie už prešovskí hokejisti nezvládali podľa predstáv. "Všetko je to v rutine, v skúsenostiach," tvrdí ďalej I. Liba. "Zápas sa zlomil presne po našom druhom vyrovnaní. Skóre by sa vyvinulo rozhodne inak, keby sme boli pridali navrch nejaký ten gól navyše my. Nakoniec ho však dal po šiestich minútach súper." Podstatné minúty pre ďalší vývoj zápasu sa odohrali pred prvou polovicou stretnutia. "Od tej 28. minúty, kedy sme inkasovali tretí raz, prišiel na naše mužstvo zjavný herný útlm. Vtedy sa vlastne zápas zlomil. Čo chýbalo, aby sa práve prešovskí hokejisti dostali do vedenia? "Príliš mnoho šancí sme si pravdupovediac nevypracovali, no za stavu 2:2 nám malo predsa len niečo padnúť a určite by sme ten zápas neprehrali." V závere ste sa znovu vzchopili a vari pätnásť minúť dávali Žilinčanom zabrať. Žiaľ, bezvýsledne... "Nech mi kto chce, čo chce rozpráva o hokejovej šťastne, možno i tá zavše zohrá nejakú rolu, ale ja tvrdím jedno. Mladé mužstvo sa môže na ľade uštvať, lietať hore dole, aj sa dostať do šancí, no niet nad prehľad, pokoj v zložitých situáciách a ten prinášajú len a len skúsenosti. Názorný príklad nám predviedli Žilinčania. Tí korčuľovali koľko potrebovali a udreli vždy v pravý čas. Naši mladíci sa v tomto smere potrebujú ešte dosť učiť."
Zápas s aktuálne najlepším mužstvom súťaže majú prešovskí hokejisti za sebou. Zajtra ich čaká doma Nitra, v nedeľu v dohrávanom stretnutí Spišská Nová Ves. Teda súperi o popredné umiestnenie. A práve na bodové zisky z takýchto súbojov hodlajú hokejisti Farmakolu Prešov upriamiť pozornosť.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Prešovskí volejbalisti upravili nepriaznivú bilanciu v nadstavbe
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov zápasmi 5. kola druhej, tvz. nadstavbovej časti. V skupine o 1. -4. miesto privítali volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov na domácej palubovke hráčov Rieker UJS Komárno. Zverencom trénera Erika Digaňu sa v televíznom prenose podarilo ukončiť sériu troch prehier v rade a pred zaplnenou tribúnou sa tešili z výhry po dramatickom priebehu 3:2 (25:23, 18:25, 25:17, 16:25, 15:13).
Mestskí poslanci schválili kandidatúru Prešova na Európske mesto športu 2025
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili návrh kandidatúry mesta na titul Európskeho mesta športu pre rok 2025. Tento prestížny titul udeľuje nezisková organizácia ACES Europe, založená v roku 1999 sídliaca v Bruseli a uznaná Európskou komisiou.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK