Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Podpísali kroniku mesta Prešov za minulý rok

Kroniku mesta Prešov za rok 1999 v pondelok, pred pravidelným brífingom, na radnici podpísal primátor Juraj Kopčák, najstarší poslanec mestského zastupiteľstva Albert Biroš a jej zostavovateľka Kvetoslava Matlovičová.

"Kronika za predchádzajúci rok nebola podpísaná až teraz preto, že by sme mali časový sklz, ale v prvom polroku bola pripomienkovaná, neskôr sa viazala," uviedla autorka kroniky a dodala, že kronika bude k nahliadnutiu nielen na mestskom úrade, ale aj v prešovských knižniciach a v múzeu.
"Podarilo sa nám naštartovať pravidelný, systematický režim s kronikami, skončili peripetie, ktoré sme mali, keď chýbala kronika zo štyroch rokov," podotkol primátor Kopčák.

Osem exemplárov novej mestskej kroniky je zviazaných vo väzbe červenej farby. Opýtali sme sa, prečo práve v tejto farbe. "Aby sme sa vyhli červenej, bol prvý zväzok kroniky zviazaný v bordovej, purpurovej farbe. Boli úvahy , že by sa viazala do kože, ale to by ju príliš predražilo. Táto kronika v červenej farbe pôsobí dôstojne, vkusne a esteticky, a zároveň nadväzuje aj na predchádzajúce roky. Určite to nemá vzťah k žiadnej politickej strane," uviedla Kvetoslava Matlovičová.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK