Streda, 17. apríl 2024
Meniny má Rudolf | zajtra Valér

Pozemky pred divadlom sa nakoniec nepredávali

Jedným z bodov posledného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Prešove boli aj majetkové prevody. Najzávažnejším bodom, ktorí poslanci riešili, bol predaj plochy pred Divadlom Jonáša Záborského, o ktorú mal záujem Hotel Dukla.

Ten chce v podzemnej časti námestia, na ktorej je parkovisko, vybudovať bezbariérový prístup pre hotelových hostí. Predaj sa ale nepozdával poslancom SDKÚ-DS, ktorí upozornili na problém s vlastníctvom ďalšej časti pozemku, ktorý patrí Vyššiemu územnému celku, a upozorňovali na potrebu dohody všetkých troch strán. Okrem toho sa im nepozdávala ani nutnosť predaja pozemkov, výhodnejší sa im v tomto prípade javil dlhodobý prenájom. Návrh ale znel na stiahnutie tohto bodu z rokovania, s čím sa napokon stotožnili aj ďalší poslanci. Okrem tohto predaja sa nehlasovalo ani o predaji pozemkov a bytových domov na Čapajevovej ulici, o ktoré mali záujem predstavitelia futbalového 1.FC Tatran. Tí na pozemkoch, ktoré majú v súčasnosti v dlhodobom nájme, chcú začať s rekonštrukciou celého areálu pre splnenie podmienok UEFA. Podobne ako Tatran dopadol aj odpredaj pozemkov pre ďalší športový klub FC Ozex, ktorý chce takisto zveľadiť svoj športový areál na Solivare. Ani o tomto bode však poslanci nakoniec nehlasovali a rozhodnutie nechali na nový poslanecký zbor.

Poslanci na svojom zasadnutí schválili aj správu o plnení mestského rozpočtu za tri štvrtiny tohto roka. Príjmy za toto obdobie dosiahli výšku vyše 979 mil. Sk, čo predstavuje 72,9-percentné plnenie schváleného rozpočtu. V menšej miere sa zatiaľ plní rozpočet na strane výdavkov, ktoré sa pohybujú na úrovni vyše 835 mil. korún. Poslanci zároveň siahli aj k úprave tohtoročného rozpočtu, ktorý zvýšili v príjmovej i výdajovej časti o vyše 15,4 mil. Sk.
(ik)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK