Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Prešov v boji o investície...

Už niekoľko týždňov sa nahlas hovorí o tom, že medzi vážnych uchádzačov o investície a výstavbu závodu bavorskej automobilky BMW patrí aj mesto Prešov. Podľa najnovších informácií prešovskú ponuku bude garantovať aj slovenská vláda, osobitne jej predseda Mikuláš Dzurinda.

Z dvoch významných rokovaní v Bratislave, na pôde vládnej agentúry Sario, ale i na ministerstve hospodárstva, kde jeho šéf Ľubomír Harach v utorok zvolal koordinačnú poradu, sa vrátil primátor mesta Ing. Juraj Kopčák, ktorý sa osobne aktívne angažuje o to, aby do nášho šarišského regiónu prišli zahraničné investície.

"Už dopoludnia som sa zúčastnil stretnutia na pôde vládnej agentúry pre rozvoj zahraničných investícií Sario, aby sme prerokovali súčasný stav a ďalší postup pokiaľ ide o ponuku Prešova na získanie investície mníchovskej automobilky BMW", povedal prešovský primátor Ing. Juraj Kopčák a pokračoval : "Podrobne sme sa zaoberali podmienkami, ktoré si firma stanovila. Hovoril som o vhodnej lokalite, ktorú šarišská metropola má už pripravenú. Išlo vlastne o akúsi odborno-pracovnú prípravu na už spomínanú popoludňajšiu koordinačnú poradu na rezorte hospodárstva, ktorej cieľom malo byť prijatie spoločného, a rád by som osobitne zdôraznil, koordinovaného postupu slovenskej vlády a mesta Prešov pri získavaní investícií BMW".

Už na budúci utorok sa uskutoční priamo v Mníchove, v sídle firmy BMW, rokovanie predstaviteľov vlády SR so zástupcami automobilky. Na toto pracovné rokovanie odíde delegácia vlády SR, na ktorej odovzdajú predstaviteľom firmy BMW oficiálny list ministra hospodárstva Ľubomíra Haracha, v ktorom budú garancie Slovenska a záujem o investície v danej lokalite.

"Aj keby sme v ťažkom konkurenčnom boji (o spomínanú investíciu BMW sa uchádza až 120 subjektov, a to nielen zo strednej a východnej Európy) nevyšli víťazne, desiatky ďalších zahraničných investorov má záujem o Slovensko, takže súčasné ústretové kroky, veľké garancie a eminentný záujem vládneho kabinetu M. Dzurindu, budú veľkou devízou už do blízkej budúcnosti. Bola by to akási miestenka do ďalších kôl, a tie potom budú určite korunované úspechom", dodal primátor mesta Ing. Juraj Kopčák.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK