Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Prvé vyjadrenie nového primátora Pavla Hagyariho

Vo volebnom tíme víťaza komunálnych volieb v Prešove – Pavla Hagyariho vládla pohodová atmosféra, žiadne bujaré oslavy sa ale nekonali. Po oznamení neoficiálnych výsledkov, ktoré jasne znamenali volebný úspech, zaznel spontánny potlesk, pripilo sa šampanským a pokračovalo sa v diskusiách.

P. Hagyari si na víťazstvo pripil šampanským

„Nie sme tu na to aby sme oslavovali, ale v prvom rade pracovali,“ reagoval čerstvý víťaz volieb P. Hagyari, ktorý zvíťazil až s prekvapujúco priepastným rozdielom a jeho prvé slová v reakcii na výsledok volieb, ktoré povedal pre portál pis.sk, zneli: „V prvom rade by som chcel poďakovať všetkým tým, ktorí ma volili a zvolili. Chcem sľúbiť všetkým občanom Prešova, že budem sa snažiť byť primátorom pre všetkých a budem pracovať pre verejné blaho. Priority ostávajú stále tie isté, to znamená čo najrýchlejšie riešiť dopravnú situáciu, infraštruktúru, riešenia veľkého investora, znížiť nezamestnanosť a súčasne riešiť problém prešovskej arény s olympíjskym bazénom, rovnako tak aj výstavby sídliska pre mladé rodiny. Tieto pritority ostávajú nezmenené a chcem poprosiť všetkých tých, ktorí majú rozumný návrh, ako tento náš Prešov zlepšiť, aby prišli, dvere na radnicu budú mať otvorené.“ Rozdiel, s akým triumfoval pred svojimi konkurentmi pritom prekvapil aj jeho samého. „Je to pre mňa šok, ale úprimne som presvedčený, že môj volebný tím a ja sme pre víťazstvo urobili najviac,“ uviedol P. Hagyari a konkretizoval: „Prešiel som takmer všetky fabriky, sklady, cirkvi, športovcov, kultúrne skupiny i tretí sektor v Prešove, stretával som sa s ľuďmi. Snažil som sa ich počúvať a hľadať riešenie. Som rád, že som ich presvedčil, že to myslím vážne a úprimne a môžem im teraz povedať, že to tak aj bude. Neviem kto mi dal najviac hlasov, ale celý tím aj ja sme pracovali srdcom a vedeli sme, že to nerobíme ani pre peniaze, ani pre politiku, ale pre lepší Prešov.“ Príčinu toho, že sa mu voličov podarilo presvedčiť vidí takto: „Ja si myslím, že ľudia sú sklamaní so 16-ročného pôsobenia politických strán a že vidia nádej na zmenu. Ja im môžem sľúbiť, že tá zmena príde. Pevne verím, že príde čoskoro.“ Na našu otázku, ako rýchlo by sa mali udiať prvé zmeny, P. Hagyari reagoval: „Pevne verím, že prvé výsledky čo sa týka dopravy v Prešove budú v priebehu mesiaca. Prvé, čo začneme robiť, sú práve projekty kruhových objazdov, dokončenia Nábrežnej ulice a spolu s VÚC-kou a vládou sa pustíme do veľkého obchvatu Prešova.“
(ik)

Víťazstvo vo voľbách si P. Hagyari vychutnal v Carpe diem spolu so svojim tímom
P. Hagyari vyhral voľby s jasným náskokom 11 619 hlasov
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK