Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Minister nespokojný s výstavbou

Prešovský primátor nedávno vyslovil nespokojnosť s rýchlosťou prác výstavby nábrežnej komunikácie. Investorom tejto stavby je Slovenská správa ciest Košice a jej dodávateľom sú Inžinierske stavby Košice.

Tempo prác je objektívne pomalé, keďže investor dokonca požiadal o skrátenie finančných prostriedkov na tento rok, keďže ich nedokáže prestavať. Minister dopravy Jozef Macejko uviedol, že môže zaručiť, že tieto prostriedky nepôjdu inde, ale presunú sa na stavbu nábrežnej komunikácie pre ďalší rok, no so situáciou spokojný nie je:

"Môžem vysloviť spokojnosť, že po desiatich rokoch prešla stavba z pozície plánu do realizácie. Spokojný som aj s tým, že Štátny fond cestného hospodárstva na dva roky zabezpečil finančné prostriedky. Nie som však vôbec spokojný s tým, že po tom, čo bola koncom roku 1999 stavba stendrovaná, teda vybral sa dodávateľ, pol roka sa kvôli majetkovo-právnym veciam vôbec nerealizovala. Urgoval som, aby sa realizovať začala, ale s tempom jej realizácie tiež nie som spokojný. Šesťdesiat miliónov, vyčlenených pre tento rok, bude krátených o dvadsať miliónov, čo je zlá vizitka práce, keď sa investorovi nepodarilo potlačiť dodávateľa, aby so stavbou pokračoval tak, ako má. Budem preto žiadať riaditeľa závodu Slovenskej správy ciest, aby urýchlene vypracoval harmonogram, ktorý by zaručil, aby stavba bola ukončená v riadnom termíne, teda na jeseň 2001. Neexistujú totiž žiadne objektívne príčiny, aby tomu tak nemohlo byť!"

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK