Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Onomastik Michal Blicha sedemdesiatročný

Sedemdesiatich rokov sa v týchto dňoch dožíva docent Michal Blicha, medzinárodne uznávaný odborník na onomastiku (oblasť výskumu vzniku, vývinu a fungovaniu vlastných mien, najmä chotárnych a miestnych názvov, živých mien, priezvísk a podobne).

Michal Blicha sa narodil v Príkrej v okrese Svidník, študoval v Prešove, Košiciach a na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a jeho pedagogické pôsobenie je spojené najmä s katedrou slovenského jazyka a literatúry pedagogickej fakulty univerzity v Prešove. V osemdesiatych rokoch pôsobil aj na univerzitách v Juhoslávii a Bulharsku. Je autorom vyše stovky odborných štúdií a niekoľkých monografií a vysokoškolských príručiek, ako aj hlavným organizátorom onomastického výskumu na východnom Slovensku a organizátorom niekoľkých slovenských onomastických konferencií s medzinárodnou účasťou.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK