PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2461/kislik_obvinenie_odmieta.html

Kislík obvinenie odmieta

Riaditeľ a konateľ mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. Jozef Kislík na dnešnej tlačovej besede reagoval na trestné oznámenie, ktoré na jeho osobu podala ekonómka spoločnosti Anna S.
Riaditeľ a konateľ mestskej spoločnosti Prešov Real s.r.o. Jozef Kislík

Odmieta akékoľvek vedomé porušenie disciplíny vo vzťahu k hospodáreniu a efektívnemu nakladaniu s majetkom mesta, z čoho ho mala obviniť ekonómka. Ako uviedol pred novinármi, nepozná obsah podania, ale o trestnom oznámení a zhruba aj o jeho obsahu ho informoval primátor mesta Pavel Hagyari. Vyhrážky zo strany svojej podriadenej v podobnom zmysle si vypočul aj na spoločnej schôdzi 29. decembra minulého roku, kde informoval o niektorých pripravovaných organizačných zmenách od januára 2007.. Kislík sa domnieva, že ide o reakciu ekonómky na tieto zmeny, s ktorými sa nevedela stotožniť. Ako bližšie uviedol, „od nového roka jej odobral spracovanie miezd a tieto služby objednal u externej firme. “ Rozhodol tak z dôvodu, že táto forma je lacnejšia a ekonómka vykonávala aj inú agendu.. S nevôľou sa stretlo aj jeho rozhodnutie o presťahovaní menovanej do inej kancelárie, čo súviselo s racionalizačnými opatreniami. Od podania trestného oznámenia na riaditeľa spoločnosti obe strany spolu komunikujú iba písomnou formou. Dnes Anna S. čerpala dovolenku. Jozef Kislík bol v decembrových komunálnych voľbách zvolený za poslanca mestského zastupiteľstva za koalíciu SDKÚ-DS, KDH. Je členom KDH. Bol označený ako potenciálny kandidát na post zástupcu primátora Prešova. Kislík nevylúčil, že útok na jeho osobu môže mať aj politické pozadie. „Môžu to byť záujmy niektorých ľudí snažiacich sa intrigami určovať, kto bude mať vplyv na chod mesta a spoločnosti s majetkovou účasťou mesta, “ prehlásil. Osobne je pripravený na audit v spoločnosti, ktorý podľa Kislíka preukáže neopodstatnenosť obvinení. Riaditeľ zvažuje podanie trestného oznámenia na Annu S. pre krivé obvinenie.
Prešov Real s.r.o. spravuje majetok mestského úradu v hodnote 250 miliónov korún. Ide o 50 nebytových objektov, ktoré prenajímajú 350 nájomcom.
-mm-

 
5.1.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2700 krát