Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Z radikálnych zmien v Prešov Reale nie je nič – bude kontrola!

Dnešné prvé oficiálne rokovanie Mestského zastupiteľstva v Prešove sa skončilo "patom", keď poslanci neodsúhlasili program, ktorý im predložil primátor mesta Pavel Hagyari (nezávislý). Ten sa chystal urobiť radikálne zmeny v pôsobení mestskej spoločnosti Prešov Real, s r.o. , poslanci ale napokon schválili iba kontrolu jej činnosti za posledné dva roky.

Hneď úvodné mimoriadne zasadnutie zastupiteľstva bolo rušné

Primátor v návrhu na zvolanie mimoriadneho zastupiteľstva chcel prerokovať dva body. Konkrétne zmenu zakladateľskej listiny mestskej spoločnosti Prešov Real, s r.o, ktorá sa v posledných dňoch v médiách pretriasa najmä v súvislosti s podaným trestným oznámením na jej riaditeľa a poslanca Jozefa Kislíka (KDH). Snahou primátora bolo aj odvolanie dozornej rady a samotného Kislíka z funkcií. Druhým bodom programu bol návrh na odvolanie náčelníka Mestskej polície Jána Pavlovského.

Hneď v úvode zasadnutia však vystúpil s návrhom na stiahnutie oboch bodov z programu zastupiteľstva exprimátor a poslanec Milan Benč (NEKA), ktorý namietal, že bez vytvorenia mestských orgánov – Mestskej rady a jednotlivých komisií, nie je možné rokovať o jednotlivých bodoch predloženého programu. S tým sa po takmer hodinovej diskusii, v ktorej sa pretriasala najmä situácia okolo spoločnosti Prešov Real, stotožnila aj väčšina poslancov. Návrh podporil najsilnejší poslanecký klub SDKÚ-DS a KDH, ktorý má v 31-člennom mestskom parlamente 17 hlasov. Zároveň jeho poslanci odsúhlasili návrh predsedu ich poslaneckého klubu Jozefa Balážiho a do programu zaradili rokovanie o bode rôzne, v ktorom uložili hlavnému kontrolórovi mesta vykonať kontrolu hospodárenia v spoločnosti Prešov Real za rok 2005 a 2006 a správu z kontroly predložiť na marcové zasadnutie zastupiteľstva.
(ik)

Súvisiace články
13.4.2007 REAL: Čo priniesla kontrola
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK