PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/2500/dochodcovia_si_dali_caj_u_pana_primatora.html

Dôchodcovia si dali „Čaj u pána primátora“

Zhruba stovka dôchodcov sa včera stretla v priestoroch hotela Senátor s primátorom Pavlom Hagyarim. Počas „Čaju u pána primátora“ ako sa akcia nazývala, mali seniori možnosť diskutovať s prvým mužom mesta o rôznych otázkach.

Primátor dôchodcom počas stretnutia predostrel svoje plány, ktorými chce tejto vekovej skupine pomôcť. Opäť zopakoval prísľuby o zrekonštruovaní parkov, výstavbe aquaparku, ale aj bezplatných lístkoch na mestskú hromadnú dopravu. Dôchodcom navyše prezradil, že do polroka má v pláne spustiť vysielanie rádia Prešov, ktoré by malo prinášať aktuálne informácie z mesta. V rámci Prešovskej hudobnej jari dokonca dôchodcom sľúbil špeciálny koncert, na ktorom by mal vystúpiť Peter Dvorský. „Nedá sa ale robiť všetko naraz. Projektov je veľa, čas je zatiaľ krátky. Preto prosím o chvíľu trpezlivosti“, zdôraznil pred seniormi P. Hagyari, ktorý potom čelil otázkam zúčastnených dôchodcov. Tých zaujímalo riešenie konkrétnych problémov, ako zabezpečovanie poriadku a čistoty verejných priestranstiev, možnosti oddychu a rekreácie, ale aj o problémy vo firme Prešov REAL, s. r. o.

Zúčastnení seniori mali na názory primátora rozdielne pohľady, ocenili ale to, že sa takáto akcia uskutočnila. „Prišla som sa pozrieť, aká je situácia, čo všetko pán primátor s tých sľubov, ktoré dal bude plniť, lebo niektoré sa mi zdajú nereálne. Aspoň teda nie v najbližšej dobe. Ale aktivita je to dobrá a dúfam, že sa budeme pravidelnejšie stretávať“, povedala nám Eva Žarnayová. „Vítame to, sme spokojní, že si pán primátor pozval seniorov na takéto posedenie a aspoň vieme, čo sa v Prešove robí“, dodala Judita Haľková. Podobné stretnutia s dôchodcami sa podľa primátora stanú pravidlom a uskutočňovať sa budú každú tretiu stredu v mesiaci. „Chceme vtiahnuť aj našich rodičov, starých rodičov, seniorov do spoločneského života. Aby nemali pocit, že nepatria do tohto mesta, ale aby boli jeho súčasťou“, uviedol po stretnutí P. Hagyari.
(ik)

 
18.1.2007 | Pridal: Redakcia PIS | Mesto Prešov | čítané: 2741 krát