Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Polačka na poste predsedu vystriedal Vokál

Najpočetnejší poslanecký klub zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja SDKÚ-DS, KDH zmenil svojho predsedu. Tejto funkcie sa vzdal Jozef Polačko, ktorý nebol úspešný ako spoločný kandidát oboch strán v decembrových komunálnych voľbách na post prešovského primátora a odstúpil aj na odporúčanie predsedníctva krajského zväzu SDKÚ-DS.

Novým predsedom poslaneckého klubu SDKÚ-DS pri zastupiteľstve PSK sa stal Eduard Vokál

Predsedníctvo navrhlo na jeho miesto primátora Lipian Eduarda Vokála. Pravicový klub, ktorý má v 62-člennom krajskom parlamente 41 svojich poslancov, túto zmenu prijal. Vokál je v krajskom parlamente druhé volebné obdobie. Do pravicového klubu chce zaviesť systematickú prácu. Tá sa bude týkať pravidelných stretnutí, ktoré budú súvisieť s predrokovaním programu zastupiteľstva PSK a vypracovaním strategických cieľov. Vokál prehlásil, že ako najsilnejší poslanecký klub v kraji musia niesť aj zodpovednosť za prijaté politické rozhodnutia v tomto regióne. Na ich členoch je, aby deklarovali, čo chcú v kraji dosiahnuť a vybudovať si korektný vzťah s predsedom PSK, hoci ich priority nie sú vždy rovnaké. Vokál pripustil, že komunálne voľby trochu zabrzdili prácu ich poslaneckého klubu PSK. „Je však po voľbách do obecnej samosprávy a pred nami ešte tri roky v krajskom zastupiteľstve. Musíme ich využiť na presadenie úloh, ktoré vyplynú z programového vyhlásenia, “ uviedol Vokál.
(mm)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK