Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Jarkovský má ďalšie pozemky - primátor odvolal vedúcu odboru mestského majetku

Primátor Prešova Pavel Hagyari urobil prvú zmenu na miestach šéfov jednotlivých odborov Mestského úradu (MsÚ), keď z funkcie vedúcej odboru mestského majetku odvolal Vieru Andrejkovú. Stalo sa tak potom, čo odbor nezrealizoval jedno z uznesení Mestského zastupiteľstva (MsZ), vďaka ktorému hrozia mestu opäť problémy s podnikateľom Petrom Jarkovským.

Dôvodom na odvolanie Andrejkovej z funkcie bola podľa slov primátora „neschopnosť realizácie jednej kúpnej zmluvy, ktorá bola odsúhlasená mestským zastupiteľstvom. “ Konkrétne išlo o uznesenie o kúpe pozemku o rozlohe zhruba 20-tisíc metrov štvorcových na Dúbrave, o ktoré sa mimochodom dlhé roky viedol súdny spor. Uznesenie v novembri minulého roka prijalo MsZ a dohodlo sa s predávajúcou aj na cene 200 Sk za meter štvorcový. „Odbor mal urobiť výkup pozemku. Pripraviť zmluvu, zájsť za druhou stranou a vyplatiť peniaze. To sa nestalo, čo je zlyhaním celého odboru. Keďže v rámci. časového horizontu, ktorý plynul, sa mesto majiteľke neozvalo, či chce urobiť výkup alebo nie, právny zástupca majiteľky predal pozemky pánovi Jarkovskému, ktorý minulý týždeň urobil vklad do katastra, “ informoval nás prednosta MsÚ Jozef Višňovský. Podnikateľ Peter Jarkovský, známy viacerými spormi s mestom, ktoré riešil aj postavením zábran na cintoríne, či Strojníckej ulici, tak získal ďalší zaujímavý pozemok. „Ide o hlavnú prístupovú cestu k 10-tim bytovým domom na ulici Pod Skalkou, priľahlé trávnate plochy a záhradkársku oblasť, “ upresnil J. Višňovský.

„Je silné podozrenie, že išlo o únik informácií z Mestského úradu, že ide o špekulatívnu kúpu, teda že hrozí mestu ďalšia škoda a môžeme čakať ďalší škandál, “ uviedol P. Hagyari, ktorý okrem vedúcej odboru za uvedený stav viní aj svojho predchodcu na poste primátora Milana Benča. „Je to dôsledok jeho práce, keď neskontroloval, či pracovníci úradu plnia uznesenia zastupiteľstva. Mesto malo byť iniciatívne, mohli sme sa vyhnúť problému. Takto nám hrozí škoda niekoľko miliónov korún, “ zdôraznil primátor. Čelní predstavitelia MsÚ chcú problém riešiť okamžite. „Už dnes začíname konať, máme rokovanie s pánom Jarkovským, aby sme sa ho opýtali ako túto vec chce ďalej riešiť, keďže vykúpil tieto pozemky za nejakým účelom. Samozrejme urobíme všetko preto, aby naši občania nepocítili žiadne zmeny, čo sa týka užívania dotknutých plôch, aby sa nekonali žiadne veci ako na Strojníckej ulici, či cintoríne, “ dodal J. Višňovský.
(ik)

Primátor Pavel Hagyari (vľavo) a prednosta MsÚ Jozef Višňovský (vpravo)
Súvisiace články
27.7.2007 Dodávku spred vchodu odtiahli 25.7.2007 Vchod na cintorín opäť zatarasený 15.5.2007 Chcú zrušiť zastávku 16.4.2007 Jarkovský chce rúbať stromy 2.10.2006 Benč Jarkovskému: „Nedohodnem sa, nech rozhodne súd!“ 30.9.2006 Jarkovský vs. mesto – ďalšie kolo 27.9.2006 Znova položil na cestu zábrany 26.5.2006 Zablokované pozemky menia majiteľa
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK