Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Reimanove dni vzbudili záujem neurológov

Neobvykle veľký záujem bol o 28. októbra skončený trojdňový program odborného podujatia Reimanove dni v Prešove.

Zišlo sa na ňom vyše 300 neurológov zo Slovenska a Česka, aby si vypočulo vyše 100 prednášok zhrňujúcich aktuálne poznatky špičkových odborníkov z tohto zdravotníckeho odboru. Súčasťou programu bol XVII. Slovenský a český neurologický zjazd a XIII. Slovenský a český epileptologický zjazd.

Ako zvýraznil hlavný odborník SR pre neurológiu Pavel Traubner slovenskí a českí neurológovia chcú naďalej úzko spolupracovať a takéto podujatia s výmenou bohatých skúseností sú veľmi osožné. Za najvýznamnejšie z odborného hľadiska označil prednášky o genetických aspektoch centrálnych porúch hybnosti. Vyzdvihol aj prezentáciu súčasného stavu poznania príčin epilepsie. Z preventívneho hľadiska sa prednášatelia zamerali predovšetkým na otázky cievnych mozgových ochorení.

Reimanove dni ako jedna z najuznávanejších odborných akcií Slovenskej lekárskej spoločnosti (SLS) sa koná v Prešove pravidelne od roku 1971 každý rok a vždy je venovaná inému medicínskemu odboru. Zároveň na tomto fóre udeľujú Reimanovu cenu, ako jednu z piatich najprestížnejších cien SLS. Tohto roku ju získal univerzitný profesor Ľubomír Lisý, predseda Slovenskej neurologickej spoločnosti, za súbor prác, ktoré publikoval v poslednom období.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK