Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

KDH opúšťa štvorica poslancov - vytvárajú nový poslanecký klub

Najsilnejší poslanecký klub súčasného mestského parlamentu dostal prvé trhliny. Zo 17-člennej koalície strán SDKÚ-DS a KDH sa rozhodla vystúpiť štvorica poslancov KDH – Jozef Baláži, Katarína Ďurčanská, Mikuláš Bodnár a Marian Kohut.

Tí sa dohodli spolu s dvojicou nezávislých poslankýň – Štefániou Andraščíkovou a Martou Kollárovou na vytvorení nového poslaneckého klubu. Dnes to chcú oficiálne oznámiť aj primátorovi Pavlovi Hagyarimu, dovtedy ale nechcú o celej záležitosti bližšie informovať. Známe je iba to, že predsedom novovzniknutého poslaneckého klubu by sa mal stať Jozef Baláži, ktorý paradoxne doteraz rovnakú pozíciu zastával aj v poslaneckom klube, z ktorého odchádza. Podpredsedníčkou klubu by mala byť Štefánia Andraščíková. Samotný Baláži sa nateraz nechcel vyjadrovať ani k dôvodom odchodu štvorice poslancov KDH, ktoré až doteraz malo v poslaneckom zbore najviac – 11 poslancov. „Večer, keď sa všetci štyria máme stretnúť, pripravíme k tejto veci stanovisko, ktoré dáme k dispozícii aj médiám, “ uviedol. Situáciu zatiaľ nechceli hodnotiť ani v samotnom KDH. „Iba včera večer som sa vrátil do Prešova, na nejaké závery zatiaľ nemám dostatok informácii, preto by bolo predčasné o tom hovoriť. Stanovisko zaujmem, až budem vedieť viac, “ povedal predseda okresného centra KDH Stanislav Kahanec. KDH, ktorému by takto v nateraz už iba 13-člennom poslaneckom klube malo ostať sedem poslancov, iba pred týždňom podpísalo dohodu o spolupráci s SDKÚ-DS, podľa ktorej majú obe strany podporiť zástupcu KDH na post viceprimátora mesta.
(ik)

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK