Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Černák ostáva vo väzbe

Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu v Prešove v piatok večer rozhodla o väzbe Mikuláša Č. , ide o takzvanú útekovú väzbu. Začína plynúť dňom 1. 2. 2007 o 14:28. Zároveň súd rozhodol, že väzbu si odpyká v Ústave na výkon väzby v Ilave.

Prešovská sudkyňa vydala na Mikuláša Č. európsky zatykač v súvislosti s vraždou Jozefa Filipa a Gustáva Slivenského. Ak bude Mikuláš Č. za tieto vraždy odsúdený, hrozí mu 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest. Po vyhlásení a odôvodnení dnešného uznesenia podal obvinený aj jeho obhajcovia sťažnosť. Rozhodne o nej prešovský krajský súd. Na Okresnom súde v Prešove dnes o 13:00 začala prešovská sudkyňa vypočúvať Mikuláša Č. , na ktorého vydala európsky zatykač. Pojednávanie malo dramatické zvraty a trvalo takmer päť hodín. Počas tejto doby bolo trikrát prerušené. Prvý raz hneď po 20 minútach, keď Mikulášovi Č. prišlo údajne zle. Eskorta ho odviezla do fakultnej nemocnice s poliklinikou, kde mu na internom oddelení zistili zvýšený tlak 170/110. Výsluch pokračoval po viac ako hodine. Druhú prestávku si vynútili traja advokáti Mikuláša Č. , ktorí vzniesli námietku zaujatosti voči prešovskej sudkyni. Tá pojednávanie prerušila a po 20 minútach pokračovala vo výsluchu. Niečo po 16. hodine k Mikulášovi Č. opätovne privolali záchranárov, tí priamo v súdnej miestnosti skonštatovali, že je schopný vypovedať. Ešte predtým si vypýtal pohár vody, neskôr tabletky.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK