Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

KNP: Peniaze aj pre váš projekt

Komunitná nadácia Prešov (KNP) otvorila nové grantové kolo. V prvom kole chce rozdať do 100 tisíc korún. Na jednotlivé projekty pôjde po 20 tisíc korún. O granty môžu požiadať neziskové organizácie aj neformálne skupiny Prešovčanov.

Riaditeľka KNP Katarína Minarová,

Ide o dve skupiny projektov. Program pre deti a mládež je zameraný na podporu voľnočasových, kultúrnych a športových akcií, ochranu a tvorbu životného prostredia, vzdelávanie a špeciálne potrieby komunity mesta Prešov. Vo Farebných programoch podporia tri druhy aktivít. V Zelenom programe podporia projekty zamerané na tvorbu, ochranu a kultiváciu životného prostredia, na aktívne trávenie voľného času v exteriéri, zapojenie neaktívnej verejnosti do dlhodobého riešenia zvoleného problému. Modrý program preferuje oblasť vzdelávania, osvety pre zdravie a zdravý životný štýl a špeciálne potreby obyvateľov Červený program podporí voľnočasové aktivity, šport, kultúru aj zábavu. Príležitostné voľnočasové programy pre všetky vekové skupiny zamerané na aktívny oddych a kolektívne trávenie voľného času.
Uzávierka prijímania žiadostí o grant je 31. marca. KNP získala financie v programe Partnerstvá v regiónoch. Ako informovala riaditeľka KNP Katarína Minarová, “záujemcovia získajú konkrétne informácie o grantoch v kancelárii KNP na Požiarnickej ulici, alebo elektronickou poštou na adrese knp@knpresov.sk. ”
Komunitná nadácia Prešov vznikla v r. 1996. Poslaním KNP je rozvíjať darcovstvo a miestnu komunitu spoluprácou s darcami a finančnou podporou verejne prospešných, dobrovoľníckych a tvorivých projektov aktívnych Prešovčanov. Od svojho založenia podporila viac ako 730 projektov celkovou sumou približne 8,5 milióna korún.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Okresné hasičstvo oslavuje storočnicu
Hasiči v prešovskom regióne pomáhajú ľuďom už celé jedno storočie. Toto významné výročie si pripomenú už 5. mája 2024 od 11.00 hod. na Hlavnej ulici v Prešove.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK