Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pochytali ich pri čine

Policajti prešovského obvodného oddelenia Juh v spolupráci s hliadkou prešovskej Mestskej polície v nedeľu o 3.30 hod. zadržali dvoch mladíkov. Tí sa rozhodli vlámať do herne na Zemplínskej ulici.

Muži, vo veku 19 a 20 rokov, vypáčili dvere do herne a dva výherné automaty. Z nich ukradli 13800 korún. Z herne si ešte chceli odniesť cigarety, alkohol a plechovú skrinku s peňažnou hotovosťou. Polícia im však plány prekazila a voči obom vlamačom je už vznesené obvinenie pre prečin krádeže vlámaním formou spolupáchateľstva. Hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky.
Deň predtým v sobotu o 18.30 hod policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky po zaznamenaní signálu na pulte centralizovanej ochrany zadržala dvoch maloletých. Chlapci drevenou palicou rozbili sklenenú výplň výkladu a vošli do vnútra predajne. V nej poprehadzovali veci vo vitríne, ale z predajne už nestihli nič ukradnúť, lebo ich prichytili policajti. Majiteľovi spôsobili rozbitím výkladu škodu za 8100 korún. Maloletých páchateľov (11 a 13 rokov) si prevzal ich zákonný zástupca a zo strany polície bolo začaté trestné stíhanie. Vec však bude uznesením odložená, pretože páchatelia pre nedostatok veku nie sú trestne zodpovední. Možno ich potrestajú rodičia ...

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK