Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Primátor zarobí 72 400 korún

(TASR) - Mesačný plat 72 400 Sk odsúhlasili na včerajšom zasadnutí MsZ primátorovi Prešova Pavlovi Hagyarimu. Rozhodnutie mestského parlamentu je so spätnou platnosťou od 29. decembra 2006, keď sa Hagyari ujal funkcie.

Novozvolený primátor bude mať taký istý mesačný príjem zo svojej funkcie ako mal jeho predchodca Milan Benč. Hagyari sa v diskusii k prijatiu uznesenia vyjadril, že polovicu z primátorského platu dá charite. Nekonkretizoval však bližšie tento krok. Chce tým splniť jeden zo svojich predvolebných sľubov. Dodal tiež, že nie je odkázaný na plat primátora Prešova.

Podľa výpisu z obchodného registra SR je doktor práv Hagyari zapísaný v 40 obchodných spoločnostiach, kde figuruje ako spoločník alebo konateľ. Z týchto firiem je pre Hagyariho 20 aktuálnych záznamov v orgánoch firiem so sídlom prevažne v Bratislave. Tam aj Hagyari, rodený Prešovčan žil, kým tesne pred dátumom komunálnych volieb v decembri 2006 nezískal trvalé bydlisko v Prešove. Tu vlastní niekoľko domov v lukratívnej časti - v historickej zóne. Navyše pred pár týždňami zverejnil, že je jedným zo spoločníkov firmy, ktorá tesne v závere roka 2006 kúpila vyše tri roky neúspešne predávanú budovu Slovenského rozhlasu v Prešove.

Súvisiace články
24.2.2007 Hádzaná: Prešov pokoril Košice a vyhral skupinu 29.12.2006 Hagyari 127. prvým mužom Prešova
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK