Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

DPMP: Doprava do V Šariša, Kanaša a Bzenova zrušená

Vážení cestujúci, Dopravný podnik mesta Prešov, akciová spoločnosť, oznamuje, že po viac ako 50 rokoch, nebude v ďalšom období vykonávať mestskú hromadnú dopravu v meste Veľký Šariš a jeho časti Kanaš a tiež v obci Bzenov.

Dopravný podnik mesta Prešov vykonáva MHD pre obyvateľov mesta Prešov, návštevníkov mesta Prešov a pre obyvateľov obcí, ktoré o túto dopravu majú záujem a uzatvorili s akciovou spoločnosťou zmluvy o výkone vo verejnom záujme podľa platnej legislatívy.
Mesto Prešov a obce Ľubotice, Fintice, Haniska, Malý Šariš, Záborské, Teriakovce a Ruská Nová Ves si svoje záväzky zo zmlúv o výkone vo verejnom záujme plnia v súlade s uzatvorenými zmluvami a dohodami.
Dopravný podnik mesta Prešov, akciová spoločnosť, si svoje záväzky, vyplývajúce zo zmlúv o výkone vo verejnom záujme, vždy a korektne plnil a cestujúci nepocítili, že mesto Mesto Veľký Šariš a obec Bzenov nedodržiavajú uzatvorené zmluvy. Mesto Veľký Šariš a obec Bzenov majú voči Dopravnému podniku mesta Prešov tieto záväzky (bez úrokov z omeškania):
Veľký Šariš
- za rok 1998 - 411.439, - Sk
- za rok 2001 - 514.466, - Sk
- za rok 2005 - 448.036, - Sk
- za rok 2006 - 126.250, - Sk
Bzenov
- za rok 2001 - 259.773, - Sk
Dopravný podnik mesta Prešov uplatnil svoje pohľadávky na súde, ale nepokladá za normálne, aby sa plnenie zmlúv neustále vymáhalo súdnou cestou.
Mesto Veľký Šariš a obec Bzenov prestali byť pre Dopravný podnik mesta Prešov serióznymi partnermi. Predstavenstvo akciovej spoločnosti, vedomé si svojej zodpovednosti za hospodárenie spoločnosti, ako aj zodpovednosti voči majiteľovi, t.j. mestu Prešov a jeho obyvateľom, je preto nútené neuzatvoriť zmluvu o výkone vo verejnom záujme s mestom Veľký Šariš a obcou Bzenov na ďalšie obdobie.
Posledná uzatvorená zmluva s mestom Veľký Šariš a obcou Bzenov má platnosť do 28. 2. 2007, preto v prípade, že mesto Veľký Šariš a obec Bzenov neuhradia všetky svoje záväzky voči Dopravnému podniku mesta Prešov, tento deň je posledným dňom dopravnej obsluhy linkami MHD v týchto obciach.
Dopravný podnik mesta Prešov sa za vzniknuté komplikácie, aj keď nie sú zapríčinené jeho konaním, svojim cestujúcim ospravedlňuje.
Informácie o výmene nevyužitých cestovných lístkov budú včas zverejnené na www.dpmp.sk, v predajniach cestovných lístkov a v autobusoch MHD.

Súvisiace články
21.2.2007 Dohodli sa – spoje MHD sa rušiť nebudú 19.2.2007 V. Šariš chce zachovať spoje MHD – bude rokovať
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK