Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Vyriešia dopravnú situáciu v meste?

Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa dnes popoludní rokovalo o cestnej sieti v meste Prešov a jeho okolí. „Hovorili sme o nadradenej cestnej sieti – diaľniciach a rýchlostných komunikáciách v dotyku s mestom, prešli sme štátne cesty 1. triedy a cesty 2. a 3. triedy v správe regionálnej samosprávy, “ zhodnotil predseda PSK Peter Chudík.

„Začíname intenzívne pracovať na tom, aby sa konečne pohlo riešenie dopravnej situácie v Prešove. Je dôležité, aby boli stanovené dopravné priority, podľa ktorých sa budeme riadiť. Tie v meste Prešov neboli jasne stanovené od roku 1995, “ vysvetlil generálny riaditeľ sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií ministerstva dopravy, Miroslav Biroš. Na stretnutí sa zúčastnili aj primátor mesta Pavel Hagyari a riaditeľ SÚC PSK Vladimír Kozák. Zúčastnení hľadali spôsob „ako zrýchliť prípravy všetkých plánovaných úsekov ciest pre pbdobie rokov 2007 – 2014. “
Ďalšie stretnutie, tentoraz za účasti všetkých správcov komunikácií, sa uskutoční 12. marca opäť v Prešove.

Súvisiace články
7.2.2007 Mesto začalo riešiť dopravu v meste 1.2.2007 Biroš na ministerstvo
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK