Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Súťaž: Moje mesto

Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove a dvojjazyčný magazín Moje mesto Prešov – My City Prešov v spolupráci s prešovskou radnicou vyhlásili dnes 1. ročník súťaže pre širokú verejnosť pod názvom Moje mesto Prešov 2007.

Ako uviedla vydavateľka slovensko-anglického časopisu Moje mesto Prešov Anna Nagyová, „súťažiť sa bude v piatich kategóriách – vedomostná, fotografická, výtvarná, v oblasti krátka literárna forma a literárna práca. “ Podrobnosti o súťaži nájdu záujemcovia na webovej stránke www.kniznica-poh.sk, kde bude od 1. marca zverejnených aj 20 vedomostných otázok. Na túto časť súťaže stačí odpovedať e mailom. Študijný materiál o Prešove bude k dispozícii vo všetkých pobočkách knižnice. Jej riaditeľka Iveta Hurná projekt prijala s nadšením. Osobne ju veľmi prekvapili všeobecne slabé vedomosti detí o Prešove. „Pri organizovaní letných detských táborov v knižnici, kde niektoré dni tematicky venujeme poznávaniu mesta, som bola zaskočená, že niektoré deti nevedeli elementárne veci o svojom meste. Neviem, či je to chyba rodičov, školy, či nás všetkých. Ale táto súťaž je možnosťou, ako to zmeniť. Je koncipovaná tak, aby si najširšia verejnosť svoje informácie o Prešove rozšírila zábavnou formou a tým si obohatila aj vlastný obzor, “ uviedla Hurná. Kto sa radšej pozerá na svoje okolie cez hľadáčik fotoaparátu, do súťaže by mal vybrať to najlepšie z archívu a doručiť svoje zábery vo formáte 18x24 cm. Kategória krátka literárna forma je obmedzená na desať viet, ktorými má súťažiaci predstaviť svoje mesto cudzincovi. V literárnej práci sa môže autor rozpísať ľubovoľne, hodnotí sa zaujímavá téma a spracovanie. Uzávierka súťažných prác je limitovaná termínom 31. máj. Slávnostné vyhodnotenie súťaže bude v júni. Víťazi sa môžu tešiť na vecné ceny od štedrých sponzorov. Najlepšie literárne práce dostanú priestor v magazíne Moje mesto Prešov, výtvarné dielka a fotografie budú mať samostatnú výstavu v knižnici.
-mm-

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK