Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Posledný zápas jesennej časti...

Posledný zápas jesennej časti prvej hádzanárskej ligy žien čaká družstvo HK Prešov vedené trénerom Miroslavom Miňom dnes o 18. hodine v prešovskej hale na Nábrežnej ulici.

Súperkami aktuálne posledných Prešovčaniek budú v strede tabuľky sa pohybujúce hádzanárky Matadoru Púchov.

"V prípade, ak Trenčianky neuspejú na palubovke bratislavských Vinohradov, a my zdoláme doma Púchov, v takomto prípade sa odpútame z dna prvoligovej tabuľky," kalkuluje prešovský ženský hádzanársky kormidelník. Dvojtýždňová príprava počas prestávky v súťaži smerovala teda k jedinému cieľu, k dnešnému plnému bodovému zisku pri Toryse. "Teoreticky áno, ale prakticky dievčatá z rôznych príčin sa schádzali na tréningy "ako šváby na pivo". I teraz v trochu väčšom počte sme sa zišli až dva dni pred zápasom. Tomu potom (česť výnimkám) zodpovedajú i výkony na ihrisku a postavenie v tabuľke. Trénujeme síce päťkrát v týždni, ale vždy s inými hráčkami...," poodkryl zrejme dosť horúcu pokrievku M. Miňo (na obr.). "Aj keď nás prenasledujú zranenia a iné problémy, neostáva nám len doma vyhrávať hlavne sú súperkami, ktorým ešte dovidíme na chrbty."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK