Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Real Crime, Reverse Wind

Skupinu Real Crime tvorili Jozef Murín - spev, Martin Dancák - gitara, Rado Hanzel - bicie a Braňo Goga - basgitara. Vekový priemer tejto kapely, ktorá začala v roku 1995, sa pohyboval okolo 15 rokov. Napriek tomu patrila formácia Real Crime (z angl. = Ozajstný zločin) medzi hudobne najtvrdšie v Prešove.

Inšpirovala sa HC (hardcore) kapelami typu Rage Against The Machine. Patrila medzi atrakcie prešovských hudobných prehliadok, hosťovala aj v Martine, na festivale organizovanom skupinami Teória odrazu a Otras.

Real Crime sa dostali do povedomia fanúšikov krátkom čase, po necelých dvoch rokoch sa však skupina rozpadla. Zachovalo sa jej demo i video. Talent jej členov sa však potvrdil, uchytili sa v ďalších kapelách (Murín - Reverse Wind, neskôr a dodnes organizátor koncertov a iných podujatí, Dancák - Hlava 66, Hanzel - Hudba Prešov, Hlava 66, Goga - Nuda, Cirkus... ).

Po rozpade skupiny Real Crime si založil jej spevák Jozef Murín Reverse Wind. Žánrovo bola ladená podobne ako pôvodná Murínova formácia, v tvorbe prevažoval americký hardcore á la Rage Against The Machine, texty boli v angličtine. Murína sprevádzali v Reverse Wind viacerí hosťujúci muzikanti.

Nedávno sa objavili hlasy o znovuobnovení Real Cirme. Potvrdili mi to aj jej členovia. Malo by ísť minimálne o jeden spomienkový koncert v Prešove.

Foto: archív autora

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK